InFlamesPhoenix adlı üyeden alıntı

Wordpress'in sahibi Automattic değildir.Wordpress vakfıdır.


Yukarıda bunu açıkladım zaten merak etmeyin :) Wordpress, ilk olarak Automattic'in şu an da ise WordPress Foundation'ın isim hakkını koruduğu açık kaynak kodlu yazılımdır.

Arkadaşlar mevzuyu büyütmeyin. Kimseye sen bunu yapamazsın sen başaramazsın demiyoruz. Uzun süredir Wordpress'in Türkiye'deki gönüllü ekibine hem çeviri hem de diğer konularda destek veriyorum.

Siz Türkiye'de Wordcamp gibi etkinlikleri düzenleyebilirsiniz bunda bir engel yok zaten hatta yukarıda da link paylaşıldı başvuru yapmanız için. Ancak konuda bahsedilen bu değil. "Wordpress Türkiye Genel Müdürlüğü" ifadesi bambaşka bir şey.

Herkes nedense birilerinin hayallerine engel olmaya çalıştığımızı sanıyor. Ne alakası var? İnsanların söylediği şeyin teknik olarak mümkün olup olmadığını şimdiye kadarki tecrübemiz ve bilgimiz dahilinde açıklamaya çalışıyoruz. Sen bunu yapamazsın edemezsinle alakalı bir durum değil. Lütfen ne denildiğini ve ne dediğimi iyi okuyun.

Wordpress'i Türkiye'de temsil edeceğim Wordpcamp gibi organizasyonları yürüteceğim gibi söylemlere yok olmaz diyen var mı?

Şu insanlara cevap vermek için cevap yazma alışkanlığını bırakın lütfen. Ben kimseye burada set koymaya çalışmıyorum. Burası bir forum ve ben de kişisel bilgilerimi tecrübelerimi paylaşıyorum.

Ha ben "Wordpress Türkiye Genel Müdürlüğü" gibi bir oluşumun yapılamayacağını bilmiyorumdur o ayrı. Dersiniz ki bak bilgi şurada bu yapılıyor o zaman helal olsun derim zaten.

Ki böyle bir girişimde yıllardır gönüllü Wordpress Türkiye geliştiricilerine verdiğim desteği de sevgili bilisimhukuku na veririm. Ben de bir Wordpress geliştiricisiyim. Ülkemin bu tarz bir girişimde öne çıkması için yıllardır elimden geldiği kadar Wordpress eklentilerine temalarına çekirdeğine verdiğim desteği herkes için de veririm.

Bazı arkadaşların konuyu saptırmak ya da söylediklerimin anlamını farklı yerlere çekmek gibi bir girişimi var bunu anlamış değilim.

Daha sakin bir şekilde konu sahibini daha doğru bir yola sevk etmeye çalışıyorum. Sizin bilgileriniz benden fazladır buna hiçbir itirazım yok. Bakın mesela bazı arkadaşlar "Automattic" şirketi çatısı altındadır sözümü Automattic şirketinindir diye algılamış sonra bunu düzeltip daha açık şekilde ifade ettim. Ancak hala daha ikinci cümleyi okuyup yok o öyle değil böyledir diyenler var.

Allah aşkına birbirimizin söylemlerini yanlış/doğru test etmiyoruz burada. Kimseyle yarış içerisinde de değilim böyle bir durumda yok ortada. Bilgilerinizi paylaşırsınız herkes faydalanır. Ancak bilgilerimizi paylaşınca da siz de "konu kirletmeyin" gibi saçma sapan söylemlemlere girmeyin lütfen. Cidden forumda insanlara yardımcı olmak için tecrübe paylaşımı yapmaktan sıkılıyorum artık.

Çünkü hem bir "birbirimizi destekleyelim" anlayışı var hem de bilgi paylaşınca "hop noluyor adamın hayalini kirletme" saçmalığı var. Kimin hayalini niye kirleteyim ya hu?

Ben de sizin gibi bu konularda ileriye gidelim diye uğraşan bir geliştiriciyim. Türkçe forumlardaki bilgi çöplüğünün bulanıklığını gidermek için yıllardır parmak çürütüyorum. Biraz insaflı olun. Biraz sakin olun rica ederim. Okuduğum şey ne diyor diye bir bakın.