Merhabalar, az önce küçük bir rakip analizi yapıyordum derken bir de ne göreyim; kendini sözde SEO ajansı gibi gösteren bir kişinin tüm paravan blog ağını buldum.
Paravan blog kötü değildir gibi şeyler diyeceksiniz, tamam ben de biliyorum kötü olmadığını ancak SEO uzmanı(!) arkadaş blogları açmış, ne yazdığı belli olmayan spinlenmiş bir makaleyi tüm sitelere aynısı olacak şekilde girmiş ve bu yazılardan kendine link almış.
Gerçekten bir şeyler yapabiliyor mu bari diye bakmak için sitesine girip sohbet kısmından yazdım. Referanslarınız var mı diye sorunca müşterilerimizin gizliliğini koruyoruz yazdı, tamam dedim bari kendi siteniz hangi kelimelerde sıralamada diye sorunca SEO firmalarıyla da paylaşamıyoruz diye geçiştirdi ve engelledi beni :D
Bu nasıl bir kurumsallıktır, referans var mı diyorum adam beni muhattaba almıyor. Demek ki her firmadan -özellikle referansları olmayan- SEO hizmetleri alınmazmış. Benden size bir uyarı, sakın bu gibi kişilere paranızı kaptırmayın hem paranızdan hem de sitenizden olabilirsiniz.
Biraz anlaşılmayan bir yazı oldu şuan çok yorgunum kusura bakmayın artık :) Peki sizin başınıza böyle bir olay geldi mi, SEO yaptıracağım diye spam'e düştüğünüz oldu mu :D Ben kendi SEO çalışmalarımın tümünü kendim yapıyorum(size de öneririm) ancak siz bir SEO çalışması yaptıracak olsanız ne gibi kriterlere dikkat edersiniz?