WmOptimize Yemin ediyorum random gülünecek adamsın ha. :D Allah'da seni güldürsün. :D :D

Amerikayı batırıyorsunuz ya bayılıyorum :D Kimse yatırım aracı olarak ruble almıyor. Sen kredi çekerken ruble mi alıyorsun.

Bizim buradaki esnaflar devlet yardımı ile makine alırken dolar olarak borçlanıyorlar. Ruble olarak borçlanan görmedim.

Rusya krizi sonucu Antalya esnafına ne oldu git bir sor istersen. Ruble düşse ne olacak. Sığ düşünüyorsunuz. Her krizin bir bedeli olur. Her atar yaptığınızda acısını halk çeker.

Bu domates işi de değil ayrıca. Amerika dediğin ülkedeki firmaların geliri ülkenin ekonomisini geçmiş. Burada amerga yazınca küçümsüyorsun aklınca. :D

"Apple 2018’e rekor gelir ile başladı!
Apple bugün 2018 mali yılının ilk çeyrek (2017 dördüncü çeyrek) sonuçlarını açıkladı. Şirket tatil çeyreği olarak da bilinen bu çeyrekte geçtiğimiz yıla oranla % 1.2 düşüşle 77.3 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi.

iPhone satışlarındaki düşüşe rağmen 88.3 milyar dolar gelir ile tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. Bunda 999 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulan iPhone X etkili oldu. Apple’ın bu çeyrekte sattığı iPhone’ların ortalama fiyatı geçen yıla göre 101 dolar artarak 796 dolar oldu."


Adamın şirketi 2018 yılına 88.3 milyar dolar kazanç ile giriyor. :D güldürmeyin insanı. Kullandığın yazılımlar teknolojiler silahların dahi amerikadan geliyor. Jet uçaklarının patenti üretim izinler vs vs. Adamın da umrunda değil zaten bizim gibi geri kalmış ülkelerde savaşlar çıkarıp yine silah satarlar merak etme.

Senini ülken 77 Milyon dolar zarar etmiş adam ilk çeyrekte 88.3 Milyar dolar kazanmış ve bu sadece bir firma. :D :D Daha da beter olacak ya elinizde patlayacak :D Hiç üzülmüyorum. Benzindeki kdv yi de yükseltsinler düşürmüşlerdi seçim öncesi. Gelsin şöyle 2 tl zam :D

Türkiye Amerika ile rekabete mi giriyor. Bırakın bu masalları.

yok ruble 0.07 miş miş :D

Bak Amerika 1995 yılından beri batıyor. :D







Evet evet adamlar batıyor :D

Bir konuyu da atlamayalım. Türkiye İhracat yapıyor ama ne yapıyor buna bakılmalı. Eğer sen yüksek teknoloji ürünü satmıyorsan yandın demektir ki satmıyoruz.