Google, Garanti Bankası, Sadece Hosting, Yurtiçi Kargo ve Ideasoft firmaları, güçlerini birleştirdi ve her KOBİ'ye .com alan adı da dahil olmak üzere bedava e-ticaret sitesi vermeye başladı.

Satış hacmini geliştirmek ve internet gibi alternatif satış kanallarıyla gelirlerini yükseltmek isteyen KOBİ'ler için güçlerini birleştiren Google, Garanti Bankası, Sadece Hosting, Yurtiçi Kargo ve Ideasoft, çok cazip bir çözüm sundu.

Neler yapılabiliyor?

"İşinizi İnternete Taşıyın" platformu kapsamında; internet teknolojilerini işlerine entegre etmek isteyen KOBİ'lere bir yıl boyunca ücretsiz çözümler sunulacak.

İşletme sahipleri, www.isinizinternette.com.tr adresine girerek; 1 yıl boyunca herhangi bir ücret ödemeden, .com alan adı alabilecek, web sayfalarını oluşturabilecek, e-ticaret altyapılarını kurabilecek, hosting servisinden faydalanabilecek ve böylece ürün ve hizmetlerinin internet üzerinden tanıtımını ve satışını yapabilecekler.

Bakandan vergi müjdesi geldi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı toplantıda KOBİ'lerin ülke ekonomisi için önemi gündeme getirildi.

Şu ana kadar devlet tarafından sunulan teşviklerden 130 bin KOBİ'nin faydalandığını belirten Ergün, yakın zamanda internet üzerinden satış yapan şirketler için Maliye Bakanlığı ilebirlikte vergilerde de bir değişiklik yapılacağını belirtti ve bu konuda, vergi kaçırmak isteyenlerin faydalanamaycağı bir formül üzerinde çalışmalar sürdürüldüğünü açıkladı.

Tanıtım filmi



Google ile buzlar çözüldü mü?
Toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan konuşmacılara ShiftDelete.Net adına "Google ile yaşanan vergi krizinden sonra, yapılan bu ortak projeyle beraber buzlarını eridiğini söyleyebilir miyiz?" sorusunu yönelttik.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Google yaşanan bazı sıkıntıların olduğunu, ancak bu sıkıntıların güzel işler yapılmasına engel olmadığını, ilerde tekrar yaşanması muhtemel olsa bile bu problemlerin yasal zeminde çözüme kavuşturulacağını açıkladı.

Projeyi ShiftDelete.Net'e anlattılar!

Video ve kaynak: http://shiftdelete.net/kobilere-bedava-e-ticaret-sitesi-37924.html