lostyazilim
tr.link

PolyLang Eklentisi

4 Mesajlar 836 Okunma
acebozum
tr.link

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Merhabalar,

PolyLang eklentisi kullananlar var mı? Problem çıkartan bir eklenti mi acaba?
PolyLang dışında, eklentisiz olarak siteyi birden fazla dilde yayınlama şansımız varmış. Hangisini önerirsiniz bu ücretsiz yöntemlerden?

Eğer bilen varsa PolyLang ile ilgili bir kaç sorum olacak:
1- Sitenin tüm alanlarını çevirebiliyor muyuz?
2- Yabancı bir ülkeden birisi sitemizi Google üzerinden arattığında, İngilizce meta açıklamalarıyla mı karşılaşacak?

wmaraci
reklam

SENibrahim SENibrahim ibocum Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 4598
  • Beğeniler 1727 / 1541
  • Ticaret 15, (%100)
Bir arkadaşım kullanıyordu bir sorun ile karşılaşmadı fakat siz yinede deneme.siteadi.com şeklinde bir alan açın WordPress kurun ve temanızı oraya da yükleyin deneyin bir sorun olmaz o zaman. :)

Kolay gelsin,
İyi forumlar.
ASametYildirim sworks

kişi bu mesajı beğendi.

Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

KomanBeğrek adlı üyeden alıntı

Bir arkadaşım kullanıyordu bir sorun ile karşılaşmadı fakat siz yinede deneme.siteadi.com şeklinde bir alan açın WordPress kurun ve temanızı oraya da yükleyin deneyin bir sorun olmaz o zaman. :)

Kolay gelsin,
İyi forumlar.

KomanBeğrek dostum sayesinde bu eklentiyle tanışma fırsatı yakaladım. Eklentiyi kullanırken biraz zorlandım ilk başda yazı yayımladıysan ve eklentiyi yeni indirip, yeni dil oluşturduğunda maalesef önceden yayımladığın yazılar admin panelde gözükmüyor veya bende gözükmüyor. Bundan dolayı hiç yazı yayımladan eklentiyi kurup test etmeni öneririm.

Eklenti sayesinde resimler, sayfalar, yazılar ve kategoriler gibi bir çok yeri hem İngilizce hemde Türkçe olarak ayarlayabiliyorsun. İstersen ziyaretçinin tarayıcı diline göre siteyi istediğin dilde gösterebilirsin.

Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. İlk ayarı yaptıktan sonra baya rahat kullanılan bir eklenti. KomanBeğrek dostuma bir kez daha teşekkür ederim :)
SENibrahim

kişi bu mesajı beğendi.

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
ASametYildirim teşekkürler deneyimlerinizi aktardığınız için.
Sitede hiç içerik yok yeni bir site, henüz yapım aşamasında. Benim takıldığım noktalar sadece;

Bu kullanılan eklentilerden hangisiyle;
- sitemi yabancılar Google'da arattıklarında metalar İngilizce olacak, Türkiye'den aratıldığında ise Türkçe metalar görünecek.
- siteye ekstra yüklediğim eklentileri çevirirsem eğer, mesela anasayfada "bizi takip edin" şeklinde bir eklenti var diyelim. Bu eklentiyi de türkçe/ingilizce çift dil sunabiliyor muyuz?
- Yoast ile uyumları nasıl? Yoast kurmaya gerek var mı?

Bu saydıklarımı yapabilir miyim?

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al