Wordpress kullanacağınızı varsayarsak bayanlara yönelik bir blog kurmanız size en fazla 400TL gibi bir fiyata mal olur. Onlarda tema, ve bir iki eklenti için... Kimse çıkıp çok para harcamalı demesin, hiç para harcamadan da iyi yerlere geliniyor. Yeterki sabırlı olarak düzenli yazı yazılsın. :)

Geriye 2600TL gibi büyük bir rakam kalır. Artık onu da size burada sizinle fikir alışverişinde bulunanlara kardeş payı dağıtırsınız. :D

Şaka bir yana, eğer gerçekten bir websitesi ile bir şeyler yapmak istiyorsanız bunun için bolca zamanınız olmalı. Zamanınız olmasa bile düzenli bir şekilde bununla ilgilenmelisiniz. İlgileneceğinizi varsayarak devam ediyorum;

Ben çok yakın bir arkadaşımla tıpkı sizin gibi proje arıyordum. Yani önümüze gelene ne yapsak iyi gider diyorduk. Fakat anladık ki; gerçekten "tutabilecek" fikirleri kimse söylemez. Onun için bir gün gittik bir kafeye akşama kadar oturduk ve "ne yapmalıyız?" diye düşündük. İlginçtir ki, eğer sakin kafayla "insan ihtiyaçları"na yoğunlaşırsanız çok muazzam fikirler çıkacaktır. Hatta bizde bir kaç tane çıktı. :)

Eğer büyük işler başarmak, yatırdığınızdan çok fazlasını almak istiyorsanız asıl sorunuz "Ne yapmalıyım?" değil, "Ne istiyorlar?" olmalı. Arkadaşlık kurmak istediler, elalemin sevgili-aşk durumlarını öğrenmek "istediler" Facebook ortaya çıktı. Elalem hakkında bir şeyler karalamak istediler Twitter çıktı. Elaleme soru sormak istediler Ask.fm / formspring çıktı. Şimdi yavaş yavaş istemekten vazgeçiyorlar ve hepsi gerilemeye başladı.

Sanırım şimdi insanlar sadece "kafa dinlemek" istiyor. :)
Çok konuştum ama sanırım yine düzgün bir fikir çıkartamadım. :)

Eğer izlemediyseniz, Facebook`un kurulumunu güzel bir şekilde anlatan The Social Network isimli filmi izlemelisiniz. Orada bayağı güzel mesajlar olduğunu düşünüyorum. :)