-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
2013 senesinde 1 yıl fotoğrafçıda çalışmıştım. Stüdyo fotoğrafçılığıydı o.
2016'da arkadaşıma nişan dış çekimi yaptım,
2017'de bu arkadaşımın abisine nişan dış çekimi yaptım,
Bu cumartesi kuzenime nişan dış çekimi yaptım.
İzinleri olmadığı için buraya fotoğraflarından ekleme yapamıyorum ancak değerlendirmek için bakmak isteyen arkadaşlar olursa özelden 1-2 tane yollayabilirim.
Sorum şu. Bu sene kısa dönem askere gideceğim askerlik dönüşü sizce fotoğrafçılık yapmalı mıyım? Rötüş işlerini de biliyorum biraz.
İnanın ki bu cumartesi yaptığım çekime en aşağı 1000 liraya yaptırabilirler o kadar güzel olduğunu söyleyebilirim. Tek kuşkum bu çekim yaptıklarım kuzenim ve arkadaşlarımdı.
Yabancı insanlarla tanışık olmadığımız için poz verdirirken vs sıkıntı yaşar mıyım?
Dükkan açmak mı mantıklı olur yoksa freelance mi?
yoksa normal bir işte çalışıp sadece hafta sonları mı gelin damat çekimleri yapayım?
Selamunaleyküm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
dükkan açmadan bu iş olmaz. Stüdyo açmak ise masraflı olacaktır
arkadaşlara hizmet vererek başlayabilirsin ama sadece hafta sonları.
sonrası tutturursan devamını getirebilirsin kenarda birikimin yoksa acele karar verme
1 kişi bu mesajı beğendi.
Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Fotoğrafçılık artık eski önemini kaybediyor. Gelecek dönemin ölü mesleklerinden bir tanesidir Fotoğrafçılık. 460 gün turizm fotoğrafçılığı yapmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Türkiye'de fotoğrafçılık para kazandıran bir meslek olmayacak önümüzde ki yıllarda.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** U**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Freelance iş olarak temiz iş diye düşünüyorum ben. Öğrenci işi birazda yemek parası çıkartmak gibi tabi büyük bütçeli işler alırsanız konu değişir ama süreklilik olmadıktan sonra patlayacak bir iş türü.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi / Fotoğra
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
eğer yapıp tutturabilirseniz yapabileceğiniz en temiş Freelance iş olabilir. 1-2 fotoğraf özel mesaj ile alıp değerlendirme yapabilirim. eğer işinize sadık kalır ve azimle devam ederseniz güzel paralar kazanabilirsiniz. güzel paralardan kastım çekim başı en düşük bin tl kazanan arkadaşlarım da var çekim başı 3 bin tl kazanan arkadaşlarım da var :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
blog yazarlığı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
92, (%99)
Bence de freelance çalışmak iyi olacaktır. Fotoğrafçılık belki ileride ölü meslek olabilir ama şu an için başına bir şey gelmez :)
Hele hele, bizim gibi sünnet için bile düğün yapan, aldığı nefesi bile fotoğraflatmak isteyen insanların olduğu ülkemizde uzun vade de bile başına bir şey gelmez :)
Weyso
Seslendirme
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
V** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bence drone ile bu işi devam ettirebilirsiniz .
alperi
alperperi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Bilgiişlem
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bence fotoğraf her şeyden önce bir iletişim aracıdır. Öncelikle iletişim konusunda kendinizi geliştirmeniz gerekir. Özellikle konusu insan olan fotoğraflarda fotoğraf sanatını ve tekniklerini iyi bilmenin yanında insanlarla olan iletişiminizin kalitesi ve sürdürülebilirliği önemlidir.
Günümüzde fotoğraf makinesine sahip herkes fotoğraf çekebiliyor. PS gibi fotoğraf düzenleme yazılımlarına haiz insanlar dijital fotoğraflar, albümler v.b. hizmetler üretebiliyor. Ama hepsi uzun ömürlü olamıyor.
Bazı arkadaşlarımız fotoğrafçılıktan ölü bir meslek olarak bahsetmiş. Ben kendilerine katılmıyorum. İcat edildiği günden beri bir çok teknolojinin gelişmesine zemin hazırlayan ve birçoğunun da gelişmesine yardımcı olmaya devam edecek bir buluştur fotoğraf. Fotoğrafın "ölü" bir hale geleceği zaman hiçbirimizin hayatta olmayacağına eminim onun için fotoğraflı hayatın tadını çıkarın.