Söz konusu siber saldırılar olduğunda, dünya devi markaların bile zaafiyetleri olabiliyor. İnternet korsanlarının yeni mağduruysa dünyaca ünlü marka Adidas oldu. Resmi bir açıklama yayınlayarak, sistemlerine korsanlar tarafından saldırı yapıldığını açıklayan Adidas, kullanıcılarını veri sızdırılması konusunda da uyardı.



Adidas’ın sunucularına yapılan yetkisiz giriş, sistem yöneticileri tarafından ancak 26 Haziran’da fark edilebildi. Korsanlar sunucu üzerinde bazı kritik bölgelere sızmış ve Adidas müşterilerine ait hassas bilgileri ele geçirmeyi başarmış. Adidas’ın ifadesine göre; yalnızca alışveriş yapan müşterilerin iletişim bilgileri ve hesap şifreleri ele geçirilirken, kredi kartı bilgilerinin güvende kalmayı başardı. Adidas yaşanan talihsiz olaydan tüm hesapların etkilenmediğini sadece internet sitelerinin ABD şubesindeki kullanıcılarının bir kısmını ilgilendirdiğini açıkladı.

Yeri geldiğinde Adidas gibi dev markaların bile veri sızdırılması olayı karşısında çaresiz kalması, internet sektöründeki faaliyetlerimizin ne kadar kıldan ince bir köprü olduğunu açıklar nitelikte.