puremotion...net 2005 kayıtlı , düşmemiş ve yaşlı bir domain olarak satılmış..
newtype..net yine aynı 2005, ..................................................
newgames...net 2002 kayıtlı ve düşmemiş ........................................................
ben sadece konunuz da örnek verdiğiniz satılmış olan bir kaç domain için sadece yaşlarına baktım diğerlerine keza bakma gereği duymadım.Keske onca analiz yaptım diyorsunuz kısadan onları da araştırsaydınız..
ve bu örnek isimlerin diğer bir çok uzantısı dolu,demek ki,işe yarıyor ki uzantılar dolu ve yaşlı olan .net uzantısı para edecek tabiki..
Siz ise bu domaini henüz 2 gün önce normal reg fiyatına almışsınız.Yani bu tür para edecek değerli domainlerin asla düşmesine izin vermezler,firma açık artırmaya çıkarır ve mutlaka satın alınır..
Daha iyi bir domain var ve düşüyor diyelim,bu piyasayı bilenlerde mutlaka backorder yaparlar ve katılım birden fazlaysa oda açık artırmaya çıkar backorder yapan kişiler arasında..
Yani öyle normal regleyeyim de bir kaç bin dolara satayım olmuyor öyle..
Yoksa onlarca gunluk benzer domainler zaten düşüyor.
Godaddy açık artırmalarında,eger sağlam bir domainin varsa merak etme onu görür alıcılar,sıradansa kimse tınlamaz..Hem godaddy,de dediğiniz gibi yüzbinlerce domain bir anda açık artırmaya çıkmıyor,hiç birisin de aslında..
Bu işi yapacaksanız,godaddy,sedo vs firmaların açık artırmalarına katılacaksınız,ilgide yogunsa basacaksınız parayı işte o zaman satarsınız o domaini,hatta beklettikce degerlenir..
Bende zamanın da çokkk ferrariler aldım sattım(başım yastıktan düşünce anladım)