Burada verdiğim benzer satışlar listesindeki domain ve fiyatlarını godaddy verdi hocam oradan kopyala yapıştır yaptım. Evet domainler eski biliyorum. Benim aldığım domain de yanlış hatırlamıyorsam 2005 te alınmış ilk defa ozamandan beri el değiştirmiş. Geçen de düştü domain.

Evet çok değerli domainlerin düşmesine izin vermiyorlar farkındayım, ama tahminimce 10.000 -50.000 TL Lik domainlere yükleniyorlar. Şöyle deyim hocam ben (KENDİMCE) değerli olduğunu düşündüğüm ortalama 5 domain düştü farklı günlerde. Kimse backorder yapmadı domainler düştü, bostayken alayım bari dedigimde hemen başkalarının aldığını gördüm. Yani düşse de alıyorlar. Öyle sacma sapan uzun sayılı trafiksiz moz suz domainleri bile yüksek fiyatlara alıyor yabancılar. Turkiyedeki piyasa ölü ama.
Şuan newmotion.net domaininin tahmini değerini 7.300 TL gosteriyor godaddy. Tabi ne kadar doğrudur orası ayrı. Yani 20-30 TL etmeyecek bir domain mi acaba? Bu konuyu da öğrenmek fikirlerinizi almak için actim. Şöyle deyim hocam bu domainin .com, .org ve bazı uzantilari daha dolu, demek ki talebi var diye düşündüm haksız mıyım? Bide 60 civarı farklı varyasyonları dolu durumda. İçinde newmotion geçen domainler. Yanlış bir yanılgıya mi kapıldım hocam? Yani teknik bilgiyle tecrübe arasında büyük bir fark var, yardımcı olursanız sevinirim. Mesela nasıl bir değerlendirme yapmam gerekir? Teşekkürler