negiu adlı üyeden alıntı

Backlinkcigeldi carasar İdamı uygulamak için mutlak otorite ve objektiflik gerekir. Anayasaya bile yargının tarafsızlığı yeni eklenmişken idamın gelmesini doğru bulmuyorum. İdamın caydırıcılığı yadsınamaz ancak en çok çocuk istismarı da en çok idamda ABD'de. Japonya'da ise idam yok ama suç oranları minimumda. Bu insanların dini inançlarına bağlanamayacak, bağlanmaması gereken bir durumdur. İş tamamen eğitimde bitiyor diye düşünüyorum.

mxaksoy adlı üyeden alıntı

carasar ve Backlinkcigeldi hocam biraz daha tatlı şekilde ayırt ederek anlatın ki bize de ışık tutun. Sizin fikirleriniz önemli.

Birkaç somut örnek vereyim
Bununla ilgili, kadın tecavüzleri ve cinayetleri işlenen ülkeler ve cezaları karşılaştırmaları yapan Uluslararası Af Örgütü, en çok kadın tecavüzü ve kadın ölümlerinin yaşandığı ülkelerin, idam cezasının uygulandığı Afganistan, Hindistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Yemen, Irak, Suriye, Ürdün, İran, Sudan, Çin, Vietnam, Laos, Tayvan, Güney Kore ve Tayland ‘ın olduğunu gözlemlemiş. Genel suç düzleminde de, idam cezasının olduğu ülkeler suç düzeyinin daha yüksek olduğu ülkeler.

Kardeşim bu insanlar hasta ruhlu psikolojileri bozuk sorunlu insanlar idamda koysan giyotin de koysan azalmaz aksine bu gidişle artar. Tecavuzun tacizin suçun duşmanı eğitimdir. Eğitimli toplum ahlaklıdır. Bugün çocuguna kaç aile cinsel eğitim veriyor? Cocuk bunları +18 sitelerden ögreniyor bu bile bir travmadır. Bugün dizilerde sevismek dahi yasak sansürleniyor bu kadar yasaga ragmen gecmisteki suc ve tecavuzler %500 bazi suclar %1000 civari artmis durumda. Bircogu da gizleniyor. Demem o ki idam bir cözüm değil aksine her açıdan toplumu yıkıma uğratacak gerici bir hamledir.