lostyazilim
tr.link

e-Ticaret'e Giriş Hakkında

5 Mesajlar 774 Okunma
lstbozum
tr.link

AhmetErarslan AhmetErarslan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 8 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba, 18 yaşında genç bir kardeşinizim, e-Ticarete giriş yapacağım.

Marka ismi oluşturma aşamasındayım bu konu hakkında birkaç sorum var, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi beyan ederseniz bende kendi düşüncelerim ile destekleyip bir diğer adıma geçebilirim.

Genel bir marka ismi mi oluşturmalıyım? Yoksa sektör sektör ayrı bir marka ismi mi oluşturmalıyım?

Her ikisi içinde yaşayacağım olumlu ve olumsuz durumlar nelerdir?

Alışılmış e-Ticaret siteleri gibi zibilyon tane kategori eklemeyi düşünmüyorum. Yavaş yavaş kategori arttırmayı düşünüyorum. Şöyle düşünün mesela ilk aşamayı nargile ve aksesuarları sonrasında güzel görünümlü, tarz termoslar olarak düşünüyorum sonrasında ise örnek olarak ise evcil hayvan aksesuarları gibi yavaş yavaş arttırmayı düşünüyorum. Sizce belirttiğim aşamaları yapmak doğru mu?

Ürünü kendim temin edip satmayacağım. Belirli yerleri araştırıp onlarla telefon görüşmesi, mail görüşmesi yapıp iş ortaklığı yapmayı düşünüyorum. Bu konuda önerebileceğiniz bir şey var mı?

Belirttiğim gibi öğrenciyim ve çok fazla bir bütçem yok. Hitap edebileceğim kitleye ulaşmam için belirli reklamlar vermek zorundayım. Bu hitap edeceğim reklam kanallarına en ucuz nasıl ulaşabilirim ve buraya reklam ver illa ki geri dönüş alırsın dediğiniz bir yer bulunuyor mu?

Marka ismi bulmakta zorlanıyorum nasıl alternatifler yaratmalıyım?

wmaraci
reklam

Blacksheep Blacksheep .NET Developer Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 2074
  • Beğeniler 60 / 532
  • Ticaret 10, (%100)
Seo bilgin yoksa ürünleri kar edeceğin kadar ucuz miktarda temin edemiyorsan şirket açtıktan sonra cebinde reklam verecek kadar paran kalmayacaksa bu işe hiç girişme. E-ticaret sitesi bilgin yoksa bütçe gerektiriyor bunları göz önünde bulundurarak girişimini gerçekleştir :)

Fizello - Inspired by Colors

AhmetErarslan AhmetErarslan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 8 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
İlk olarak kişisel şirket kurmayacağım. Kazanç elde ettikten sonra kişisel şirketimi kuracağım.
Ürünleri tedarikçi ile anlaşıp satacağım benim cebimden bir şey çıkmayacak.

cylnmerve cylnmerve Kimlik Onayı Bekliyor Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / K
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 421
  • Beğeniler 47 / 115
  • Ticaret 5, (%100)
Butikelbise.com alan adi elimde bulunmaktadır. Ilgilenirseniz pm atmaniz yeterli olacaktir

wmaraci
wmaraci

alemburda alemburda Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek IT - Enformasyon Teknolojileri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1403
  • Beğeniler 151 / 352
  • Ticaret 1, (%100)

AhmetErarslan adlı üyeden alıntı

İlk olarak kişisel şirket kurmayacağım. Kazanç elde ettikten sonra kişisel şirketimi kuracağım.
Ürünleri tedarikçi ile anlaşıp satacağım benim cebimden bir şey çıkmayacak.

şahıs şirketi kurmadan zor en azından tanıdığın biri üzerinden fatura kesmeye çalış çünkü yarın bir gün. Etbis kaydın olmadığından kapında cezayı bulabilirsin.
Ayrıca kapıda ödemeler vs için şahıs şirketi yine gerekli, ve firmalar bir resmiyetin olmadığında işbirliğine yanaşmayabiliyorlar.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al