E-ticaret yapabilmek için şirket kurma zorunluluğu vardır. Mevzuata göre internette satılan her ürünün faturalandırılması ve ilgili vergisinin ödenmesi gerekir.

Ayrıca, müşterilerinizden kredi kartı ile ödeme alabilmek istiyorsanız, sanal pos başvurunuzda sizden şirket kuruluş belgeleriniz istenecektir.

E ticaret şirketi kurmak için gerekenler, farklı bir alanda faaliyet gösterecek şirketten farklı değildir. Şahıs şirketi veya sermaye şirketi (limited, anonim şirket) kurabilirsiniz. Her şirket türünün kendine göre avantajları vardır. Bir mali müşavir ile görüşerek size en uygun şirket tipini belirleyebilirsiniz.

Eticaret şirketi kurma maliyeti nedir?
Şirket kuruluş maliyetleri şirket türüne göre değişmekle birlikte, en düşük maliyetli ve kurulması en kolay olan şahıs şirketi, Ticaret Odası kaydı dahil, yaklaşık 7001000 TL maliyetle kurulabilmektedir.

Aşağıdaki videoda şahıs şirketi kuruluş aşamalarını, avantaj ve dezavantajlarını, gerekli evrakları ve maliyetleri inceleyebilirsiniz.

https://youtu.be/t2rydkirJ80

Kuruluş sonrası maliyetler
E-ticaret şirketlerinin kuruluş sonrası periyodik giderleri aşağıdaki gibidir. Bu maliyetler firmanın kar-zarar durumuna ve iş hacimine göre farklılık göstermektedir.

Her ay yapılan ödemeler

KDV
Çalışanınız var ise sigorta primi
Kendi BAĞKUR priminiz
Mali müşavir ücreti
Üç aylık dönemlerde yapılan ödemeler

Stopaj (Muhtasar)
Geçici Vergi
Yılda bir kez yapılan ödemeler

Yıllık Gelir Vergisi ya da Kurumlar Vergisi
Noter tarafından yapılan yasal defter tasdikleriniz
Ticaret odası üyelik aidatı