Merhaba,
Bugün biraz blogum hakkında iç dökmek istiyorum. Zahmet edip okursanız ne mutlu bana. Çünkü yardımınıza ihtiyacım var.

2012 yılında cem baki blog diye ilk blogumu açıp yazılarımı yayınlamaya başladım. Seo, reklam, meşhur olmak gibi derdim yoktu. Sadece içimden gelen yazma isteğini söndürmek için uğraşıyordum. 2017 yılına kadar yazdım, yazdım, sadece yazdım. Bir konu üzerine odaklanmadan, aklıma gelen her konuda orijinal yazılar yazdım. Google özellikle son yıl güzel bir ivme kazandırmıştı.

Ama o yıl oğlum dünyaya gelince ben ani bir kararla blogun domainini değiştirdim. Bütün yazılar aynı kalmak şartıyla domain değişince google "sen misin kafasına göre iş yapan" diyerek her şeyi sıfırladı. Önce (.blog) uzantısıyla yazmaya başladım. 1.5 yıl sonra yine tam google beni tanımaya başlamışken .blog uzantısının pahalı olması nedeniyle .net uzantısına 10 gün kadar önce geçtim.

Doğal olarak her şeye yeniden sıfırdan başlamış oldum. Bu da epey zoruma gidiyor.

Ama bu defa boşuna yazmak istemiyorum. Tek makaleyle para kazanan siteleri duydukça moralim bozuluyor. Blogumda 300'den fazla yazı var ancak bir kuruş kazanmıyorum.

Şimdi size soruyorum:

1- Bu yüzlerce yazıyı tekrar ele alıp SEO'ya uyumlu hale getirmemin faydası olur mu?
2- Yoksa geçmişi boşverip bundan sonraki yazıları mı SEO'ya uygun yazayım?
3- Kendimi ve blogumu duyurabileceğim kaliteli yerler nereler?
4- Yol yakınken sitemi eğitim üzerine bir site haline getirip kendi yazılarım için ayrı bir site mi açsam? (Buna pek cesaretim yok ama)
5- Bana başka ne önerirsiniz?

Lütfen mantıklı-mantıksız demeden aklınıza gelen her fikri benimle paylaşır mısınız?

NOT: Bu arada kod bilgim sıfıra yakın. Ben sadece yazarım, iyi yazarım:)

Saygılarımla...