sosyofikir adlı üyeden alıntı

Hocam eskileri hatırladınız . Belkide blogcuların eski dünyası daha güzeldi. Az ve özdü. Ama artık ilerliyoruz zaman değişiyor. Biz de uyum sağlamaya çalışıyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz diye düşünürken bende bunu düşündüm ama inanın ben daha yeni mezun olan bir öğrenciydim. Param yok yapabileceğim sitemde yayınlamak ama bir adım olarak görüyorum biz blogcular kendimizi hafife almamalıyız aslında önemli reklamların çoğu bizim aracılığımızla yayılıyor dünyaya. O yüzden BLOGCULARI çok önemsiyorum. Yeni projelerde yer alıyorum . Belki başarısız olacağım ama. Bu denemeyeceğim anlamına gelmiyor.


Konudan bağımsız olacak ama yazdıklarınız hakkında birkaç şey de ben söylemek istedim. Ne yazık ki durum söylediğiniz gibi. Hatta söylediklerinizden daha da beter diyebilirim. Vlogların popüler olması, Twitter'ın 280 karaktere çıkması blog dünyasını öldürdü. Özellikle okumayı sevmeyen bir toplum olduğumuz için artık insanlar okumak yerine izlemeyi tercih ediyor. Ben saatlerce, günlerce araştırma yapıp ortaya 1000 kelimelik yazı çıkartıyorum, yazıyı görenler uzun diye okumak istemiyor. Önceden gelen yorumlarla motive olurduk, şimdi insanlar ona bile üşeniyor. Fakat Youtube'da anneme hamileyim şakası yaptım, 5 liralık şu ile 50 liralık bunun arasındaki farklar gibi saçma sapan, izlenildiği zaman insana hiçbir şey katmayacak videoları izlemek hoşlarına gidiyor.

Ben 9 yıl önce blog yazmaya başladım. O zaman buralar çok eğlenceliydi. İnsanlar bilgiye açtı. İnsanların öğrenme isteği vardı. Şimdi insanlar tembelliklerinden öğrenmek dahi istemiyorlar.