Konuya başkaları ne yazdı acaba merakımdan bir bakayım dedim. Forumdaki insanların hiç değilse bile en azından çoğunun akıllı insanlardan oluştuğunu düşünürdüm ama yanılmışım.

Bazı “beton” kafalar yok ev al kiraya ver, yok müteahhit ol risksiz iş, yok paranı bankaya yatir faizini ye yat, yok kripto para vs vs ne kadar boş işler varsa yazmışlar. Bunları yazan arkadaşlar hayatları boyunca böyle paralar kazanamayacak onu üzülerek belirtiyim.

1) Parayı faize yatır ye diyen bir insan paranın bankada faizde dura dura kazandığını zannedip kaybeden insandır. Kafası basmayan man kafalar için örnek;

Sen 2 milyonu bankaya atıp 20-30 bin lira aylık para alarak kazandığını zannediyorsun ama Türk lirasının sürekli değer kaybını ve enflasyonu hesaba katmıyorsun. Yani kazandığını zannederek kaybediyorsun. O para bankada faizde durduğu hergün eriyor eriyor ! Bu yüzden hiçbir zaman kazanamayacaksın.

2) Beton kafalar yine yazmış ev,dükkan al ver kiraya. Bunun neden mantıksız ve kârsız olduğunu kafası basmayan arkadaşlara örnek vererek anlatayım;

Günümüzde ortalama bir semtte 2+1 daireler 200-300 bin liradan başlayan fiyatlarla satılır. Bu ortalamada evlerin kirasi genelde maksimum 1500 lira olur ( 200 bin / 1500 kira = 133 ay, yani 11 yılda kendini kurtarıyor. Ondan sonra Allah ömür verdiyse kâr edersin. Şahsen bana 11 yıl sonra kazandıracak evin .... diye düşünüyorum ben :) ) Daha birçok dezavantaj var ama anlayana bu kadarı yeter diye düşünüyorum.

3) Müteahhit olmak öyle hemen 1-2 milyon ile başlayayım onu yapar satarım sonra başka yaparım satarım gibi düz mantık işi değil. Çok farklı bir sektör zaten yeterince müteahhit var memlekette. İnşaat baronları kolay kolay ekmek yedirmezler bu sektörde başkasına.

4) Kripto para diyen arkadaş gördüm. Btc den sonra hala ders alamamış bizim milletimiz. Bu kadar parası olan mantıklı bir insan yarın ne olacağı belirsiz elle avuçla tutulmayan bişeye parasını yatırmaz zaten

Konuya daha önce yorumum oldu. Yazdıklarım hakkında düşünüp, uygulamaya geçebilirsin.

İlla iş tavsiyesi yatırım tavsiyesi istiyorum diyorsan, en basitinden google’ a gir , itü arikovani yaz. Zehir gibi gençler zehir gibi projeleri ile yatırım bekliyorlar. Bu projeleri incele ve kafana en çok yatan projelere yatırım yap bence. O gençler arasından kolay kolay başarısız girişim çıkmıyor. Ayrıca 50-100 bin lira gibi bir yatırımla belkide milyonlarca dolar değerindeki bir şirketin %25-50 lik kısmına sahip olabilirsin :)

Ayrıca itü arikovani büyük firmalar tarafından desteklenen bir kitlesel fonlama projesi.

Bazı vizyonsuzlara bakma sen, Herkese ne yapmam gerek diye de sorma. Kendileri gibi vizyonsuz insan yaparlar seni