öncelikle yorum yazan tüm arkadaşların söyledikleri doğru.

1- google uzantıyı önemsemez. fakat arama listesinde com net org ilk sayfada çıkarsa ziyaretçilerin ilk tercihi xyz olmayacak ve zamanla diğerlerinden geriye düşecektir. bundan bahseden arkadaş doğru söylemiş. yani dolaylı yoldan com net org un seoya etkisi var.

2- markalaşma potansiyeli düşük. alanadınız keyword ya da jenerik değil. sizin amacınız marka site oluşturmak. siteyi açıp ilerleme kaydettiğinizde com net org uzantıları da site açarsa sizin sayenizde bedava hit kazanacaklar. bu arada i34 org sanırım birkaç ay önce bu forumda satıştaydı net uzantısı da olabilir hatırlayamadım. org başka bir siteye yönlendirilmiş şu an. projeniz varsa ben olsam org u fiyatı uygun olursa alırdım.

3- BeeSeo ya katılıyorum. bu domain çöp. benim com net org dışında uzantılar konusunda kıstasım şudur. ya keyword olacak ya da jenerik. keyword olması seo açısından altın değerindedir.

4- ek olarak xyz için değil ama diğer pahalı uzantılar için söylüyorum. senelik 200 liraya satılan uzantıyı almaktansa 3 senelik uzatma maliyeti ile kaliteli bir com domain alın. hem senelik 40 lira öder uzun vadede karlı çıkarsınız hem de com uzantınız olur.

kapatırken de bir domain için birbirinizi kırmayın arkadaşlar. bilmemek ayıp değil. burada hepimiz birbirimizden öğreniyoruz. ben de burada sorarak okuyarak öğrendim.