Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
Web oyunu her zaman zordu fakat artık doruk noktalarına ulaşmaya başladığını hissediyorum. Son yıl içinde (2018) açılan internet sitelerinin kayda değer trafik kazanmasının geçtiğimiz yıllara oranla zorlaştı gibi...
Bunda rekabet ve haber siteleri başta olmak üzere tüm büyük sitelerin her alana zort diye atlamasının da payı büyük. Ortalama olarak bir sitenin elle tutulur değerlere ulaşması 1 yıl kadar sürüyor.
Siz 2018'de internet sitesi açtınız mı? Açtıklarınızın durumu ne oldu? Geçtiğimiz yıla oranla trafik almanın zorlaştığı hissiyatına kapıldınız mı? :confused:
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
mxaksoy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hayır hocam kolay. 10K Hits.com kullanarak organik hit alınabilir ben kendi siteme uyguluyorum :)
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
mxaksoy sorum yapaydan ziyade organik trafik için geçerli :) Bu trafiği gerçek trafikle kıyaslamamız elbette mümkün değil.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Ajansı
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Rekabet yüksek ancak kaliteli ve özgün içerik her zaman kazanıyor. Domain kirliliği ve bir çok kategorisi olmamasına rağmen içerik giren siteler olduğu sürece bu şekilde siteler gerektiğini alamayacak ne yazık ki çok fark yaratmak gerekiyor artık.Sürekli yeni gelen güncellemeler ve piyasanın çalkalanması da herkesin kafasını karıştırmış gibi.
Blogfinans.com Türkiye'nin ilk Yapay Zeka Finans Bloğu
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
developer
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
49, (%98)
Ben bir site açtım hitler gayet istediğim gibi artıyor. Bana göre rakiplerinizi iyi analiz etmeniz lazım. Açalım 1.5 ay oldu sanırım. Adsense tık almaya başladım. 1 ayda 10₺ bıraktı. Tavsiyem rakiplerinizin analizini iyi yapın :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / K
-
Meslek
TANITIM HİZMETLERİ
-
-
Ad Soyad
E** F**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
İnsanlar artık alışverişini bile instagram üzerinden yapar oldu, ayrıca googlenin bilgiyi direkt aradığında çıkarma özelliği sitelere olan tık sayısını bir nebze azalttı gibi. Özgün ve herkesi etkileyen içerik sunmadıkça büyümek eskiye oranla elbette daha zor. Bu tıpkı üniversite sınava benziyor. Her yıl milyonlarca yeni site daha internet uzayına ekleniyor.
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Ben bir farklılık göremedim. Geçen yılda 4-5 ay sonra site hitlendi. Bu sene açtığım yeni site de :)
Being ankette son kısımda burada ne demek istedin anlayamadım yoksa ifade felan mı yapacaktın :)
!1bir11!
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
Hitlendirmek sorun değilde belli bir yerde tıkanıyor. Hitlendirmek kolay 10-100/100-1k aranmalı yazılmamış başlık buluyorsun 30 makale yazdığın zaman 200-300 hite ulaşıyor site. Ama sonrasında 1-10k aranma ve üstüne çıkıp oradan ekmek yemek sıkıntı. Oraları büyük siteler özellikle haber siteleri tamamen kapatmış durumda. Haber siteleri spam yapmasa hepimize yeter bu internet ama haber siteleri tek ele dönüyor.
Özet olarak hitlendirmek kolay ama ekmek yiyecek hite ulaştırmak sıkıntı
Mfa95
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sektör doyuyor hocam öyle düşünüyorum. Herkes site açsın, herkesin en az bir sitesi olsun akımı başladıktan sonra internet çöplüğe dönmüş durumda. Google'ın çöplüğe dönmedigini kimse söylemesin neler neler var.
İnsanlar Google'a yaranmak için SEO ismini kullanıp boş gereksiz yazılarla dolduruyorlar interneti. Haber siteleri her yıl önceki yılların yazılarını güncelleyip trende girmeyi başarıyor. Laf kalabalığı, edebiyat yok, Türkçe yok, bir anlamı yok, bir amacı yok. Sadece Google da ilk sıralara çık, trafik çek para kazan mantığı.okuyucu (kalabalık) kitleyi bezdirmis durumda. Onun için bu sorunları çözümlemek için ticari sektörler ortaya çıkıyor. Yani herşey daha da dallanıp budaklaniyor ve alanında bir numara oluyorlar. Küçük siteleri öldürüyorlar. Mutlaka her fikirde varolan bir dev firma vardır. Onların gölgesinde büyümek de çok Zor. En basitinden sosyal medya platformlarına bakalım. Hepsinin farklı bir yapısı var. Birebir aynı olup ikiside hayatta kalmayı başaran var mı?
Daha birçok sorun var (benim görüşüm) sayfalarca yazarım da vaktim yok :)
Mesela zaman konusunda, vakit sınırlı insanlar okuyor, çalışıyor, uyuyor. Geriye kalan bütün vakitlerini sosyal medyaya gömüyorlar. Böylece sizin sitelerinizde geçirecek vakitleri kalmıyor. Yani sosyal medya platformları bütün trafiği emiyor. Ben 3 yıldır kullanmıyorum hiç birini. Sosyal medyada geçirilen vakit azaltılıp, insanların vaktinde bir yer edinmedikten sonra hiç biyere ulaşılamaz. Devler insanların bütün vaktini çalıp onları (gönüllü) sömürüyor. Mesele bu, vakit yoksa hiç birşey yoktur. Sadece site trafikleri değil her konuda.