Sektör doyuyor hocam öyle düşünüyorum. Herkes site açsın, herkesin en az bir sitesi olsun akımı başladıktan sonra internet çöplüğe dönmüş durumda. Google'ın çöplüğe dönmedigini kimse söylemesin neler neler var.

İnsanlar Google'a yaranmak için SEO ismini kullanıp boş gereksiz yazılarla dolduruyorlar interneti. Haber siteleri her yıl önceki yılların yazılarını güncelleyip trende girmeyi başarıyor. Laf kalabalığı, edebiyat yok, Türkçe yok, bir anlamı yok, bir amacı yok. Sadece Google da ilk sıralara çık, trafik çek para kazan mantığı.okuyucu (kalabalık) kitleyi bezdirmis durumda. Onun için bu sorunları çözümlemek için ticari sektörler ortaya çıkıyor. Yani herşey daha da dallanıp budaklaniyor ve alanında bir numara oluyorlar. Küçük siteleri öldürüyorlar. Mutlaka her fikirde varolan bir dev firma vardır. Onların gölgesinde büyümek de çok Zor. En basitinden sosyal medya platformlarına bakalım. Hepsinin farklı bir yapısı var. Birebir aynı olup ikiside hayatta kalmayı başaran var mı?

Daha birçok sorun var (benim görüşüm) sayfalarca yazarım da vaktim yok :)
Mesela zaman konusunda, vakit sınırlı insanlar okuyor, çalışıyor, uyuyor. Geriye kalan bütün vakitlerini sosyal medyaya gömüyorlar. Böylece sizin sitelerinizde geçirecek vakitleri kalmıyor. Yani sosyal medya platformları bütün trafiği emiyor. Ben 3 yıldır kullanmıyorum hiç birini. Sosyal medyada geçirilen vakit azaltılıp, insanların vaktinde bir yer edinmedikten sonra hiç biyere ulaşılamaz. Devler insanların bütün vaktini çalıp onları (gönüllü) sömürüyor. Mesele bu, vakit yoksa hiç birşey yoktur. Sadece site trafikleri değil her konuda.