Amerikalılar büyüttükleri şirketleri satarlarda o şirketleri alabilecek firmalar çıkmıyor (: Amerikalıların ticari zekasını hep sevmişimdir.
Bizde daha düne kadar koca holdingler irc sunucusu işletiyordu :) Bizde satın alma kültürü yok malesef (: Güçlü olan satın almak yerine elindeki imkanları kullanıp karşısındakini ezip kendi nemalanmak istiyor.

Mesela Amazon şunu yapamazmı: 100 milyon dolarla hepsiburada'dan hisse alacağına o parayşa Türkiyede eticaret sitesi açsa? Üstelik bu konulara yabancı bir şirkette değil, elindeki teknik alt yapıyı ve ekibi kullanabilir.

Bir örnek trendyol ortaklığı, diğer örnek gittigidiyor ortaklığı. Bu ülkede onlarca yüzlerce holding var duyulmuşmu böyle bir satın alma? Mynet yonja nın belli bir hissesi için bir miktar para ödedi o da tatava :)

Mynet in ekonomik gücümü yok kurulu bir eticaret sitesi almaya? Ama Türk mantığı işte alırım bir domain birde reseller zaten hali hazırda çalışan elamanlarım var birde mynet gibi bir reklam potansiyelim var kim tutar beni :)