Bizim ustalar tamirine zorlandıkları için kötülüyorlar bence yoksa bizim millet bir tadına varsa bırakmazlar fransız araçlarını en çokta Citroeni. Peugeot ve Citroen fransanın en çok tercih edilen araçlarıdır helede 3008 ve c3 kullanımı çok çok fazla, milliyetçiliğin biraz etkisi olsada daha çok tercih nedeni fazla sorun çıkartmaması burada iki akrabamda da 206 benzinli var iki senedir daha bir kez bile sorun çıkartmadı araçları. Bende c3 dizel kullanıyorum doldur depoyu işine bak sorun çıkartmıyor işim gere daha geçtiğimiz aya kadar günlük 100+ km yol yapıyordum . Tabi kimi araç hor kullanımdan dolayı istisna olarak hiç düzen tutmuyor ama genelinde böyle bir sorun yok. Fakat 307 konusunda durum farklı. Burada yani Fransada 307 ler pek tutulmuyor sebebi ise kronik olarak motor sistemlerinde hata yada sorun olduğu sıkıntılı bir seri olduğu söyleniyor gerçi sıkıtılı olan 1.6 versiyonuymuş ama nedense çok çok az tercih edilen bir seri. Birinci ağızdan bir 307 sahibinden konuşmadım hiç lakin, fikrinizi baltalamak için söylemiyorum sadece bildiğim gördüğüm bir durumu bilginiz olması açısından paylaşıyorum. Bana göre temiz bakılmış, düzgün kullanılmıl her araç iyidir.
Tavsiyem bir ustaya yada servise baktırmadan kesinlikle araç almayın. İnsanoğlu gizli bir kusuru, arızası olsada söylemiyor.