lostyazilim
tr.link

Sitemize ddos saldırısı yapılıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

43 Mesajlar 7.673 Okunma
lstbozum
tr.link

SamedSEZGiN SamedSEZGiN Eski adı: Mirzaturumre Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 99 / 123
  • Ticaret 17, (%100)
hocam ben daha fazlasını istiyorum bu işi yapanla yüzyüze görüşmek ve bütün iyi dileklerimi sunmak istiyorum

wmaraci
reklam

BeyazSeo BeyazSeo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Mesajlar 36
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

bulut50 adlı üyeden alıntı

Hosting şirketinden geçici olarak bu ipleri banlamasını isteyin hocam.

geçici olarak değil kalıcı olarak banlamalı , zaten buradaki ip adresine sahip kullanıcıların haberleri bile yoktur bot olarak kullanıldıklarının. Ama kalıcı olarak engellenirseler tekrar bir saldırıda bilmeden işlevsellik sağlayamaz bu ip adresleri

Psycho Psycho <--! Am I Psycho? --> Kat. Mod.
  • Üyelik 11.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Emekçi
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 6013
  • Beğeniler 3911 / 3920
  • Ticaret 6, (%100)

BeyazSeo adlı üyeden alıntı

saldıran ip adresleri sanki bilerek saldırıyor hocam. Habersiz giriyor adamlar zaten. Bu saldırıyı yapan kişiyi bulamazsınız fakat güvenlik firmaları ile anlaşabilirsiniz.

Ben bilerek yapıyorlar diye bir şey demedim zaten. Saldıran ip adreslerini tespit edip geçici olarak engellemesini söyledim. Yazdığım şeyi okuyup anlamadan cevap atman komik.

BeyazSeo adlı üyeden alıntı

geçici olarak değil kalıcı olarak banlamalı , zaten buradaki ip adresine sahip kullanıcıların haberleri bile yoktur bot olarak kullanıldıklarının. Ama kalıcı olarak engellenirseler tekrar bir saldırıda bilmeden işlevsellik sağlayamaz bu ip adresleri

Kalıcı olarak banlarsa bu sefer gerçek kullanıcılarıda kaybeder. Hem bilmeden saldırıyorlar diyorsun hem de kalıcı olarak banlanmalı diyorsun :) Bu konu hakkında bilgin yoksa eğer hiç yazma. Her kafadan bir ses çıkmasın.

Hatalıysam telefon etme, idare et (?)

HayLaz HayLaz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Dekorasyon
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 7 / 17
  • Ticaret 3, (%100)
Host Sağlayıcın 5 ip adresinden sonra ki gelen sorguları engellesin en iyi çözüm bu olabilir..!

wmaraci
wmaraci

digitall digitall www.halitalptekin.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Security Consultant
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 0 / 35
  • Ticaret 18, (%100)
http://www.halitalptekin.com/serveriniza-ddos-korumasi.html

http://www.halitalptekin.com/makale/server/server-yonetimi-icin-yararli-komutlar/

bu iki yazıyı oku kesinlikle faydasını göreceksin
Myth

kişi bu mesajı beğendi.

cybersoldier cybersoldier cybersoldier Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 126 / 41
  • Ticaret 1, (%0)
d-dos mu yoksa bot netmi _?

ddos direk ip ye saldırır o yüzden ana sayfayıda değiştirsen baba sayfayıda değiştirsen bir şey fark etmiyor diye biliyorum eğer bot net ise o konuda bilgim malesf yok

ve ddos saldırısı yapan bilgisayarların habersiz ddos yapma gibi bir durumu yoktur ddos aynı anda atak yapan bilgisayarıda kitler hiç bir internet sitesi açılmaz google de dahil sanki net kopmuş gibi olur ve ekranda saldırı yapan ddos komut dosyaları olur artık kaçtane dosya acılmıssa bu en az 1 adetti ve gözle gözükmemesi için ileri + ileri hipermetrop olmasi gerek d-dos u bot netle karıştırmayalım

• Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 0 / 35
  • Ticaret 18, (%100)

cybersoldier adlı üyeden alıntı

d-dos mu yoksa bot netmi _?

ddos direk ip ye saldırır o yüzden ana sayfayıda değiştirsen baba sayfayıda değiştirsen bir şey fark etmiyor diye biliyorum eğer bot net ise o konuda bilgim malesf yok

yanlış bilgi

yapılanlar dos(denial of service) saldırısıdır

eğer çok fazla kişi tarafından dos saldırısı yapılarısa DDos saldırısı olur

botnet ise ddos ağları olarak düşünülebilir ve daha tehlikelidir.bunlar ile ddos atabilecek ağ içindeki zombiler ölçeklenerek farklı portlara farklı saldırı teknikleri uygulanarak daha tehlikeli olur(örneğin 5k mysql portuna,10k apache portune,2k dns portuna vb)

yapılacak olay basit;

servera fazla syn paketi gönderen ip adresleri banlanacak
inetbase kurulacak
bunlar ile serverınızın bağlantısı kadar saldırıyı önleyebilirsiniz.Eğer daha büyük saldırı ise yapabileceğiniz pek bişey yok.Ki koskoca dc serverlar botnetler ile kullanılamaz hale geliyor.

bunun yanında cloudflare üzerine geçerek bir nebze de olsa serverınızı rahatlatabilirsiniz

cybersoldier cybersoldier cybersoldier Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 126 / 41
  • Ticaret 1, (%0)

digitall adlı üyeden alıntı

yanlış bilgi

yapılanlar dos(denial of service) saldırısıdır

eğer çok fazla kişi tarafından dos saldırısı yapılarısa DDos saldırısı olur

botnet ise ddos ağları olarak düşünülebilir ve daha tehlikelidir.bunlar ile ddos atabilecek ağ içindeki zombiler ölçeklenerek farklı portlara farklı saldırı teknikleri uygulanarak daha tehlikeli olur(örneğin 5k mysql portuna,10k apache portune,2k dns portuna vb)

yapılacak olay basit;

servera fazla syn paketi gönderen ip adresleri banlanacak
inetbase kurulacak
bunlar ile serverınızın bağlantısı kadar saldırıyı önleyebilirsiniz.Eğer daha büyük saldırı ise yapabileceğiniz pek bişey yok.Ki koskoca dc serverlar botnetler ile kullanılamaz hale geliyor.
bunun yanında cloudflare üzerine geçerek bir nebze de olsa serverınızı rahatlatabilirsiniz

BİLDİĞİM KADARI İLE DEMİŞTİM kusuruma bakmayın ama bendeki ddos programı aşağıdaki gibi farkli versionları vs.. mutlaka vardır

• Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 0 / 35
  • Ticaret 18, (%100)

cybersoldier adlı üyeden alıntı

BİLDİĞİM KADARI İLE DEMİŞTİM kusuruma bakmayın ama bendeki ddos programı aşağıdaki gibi farkli versionları vs.. mutlaka vardır

ilgili program dos programı.eğer sen o programı 10-15 arkadaşına verip aynı anda açarsan ddos saldırısı yapmış olursunuz.botnet kavramı ise biraz daha farklı

BeyazSeo BeyazSeo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Mesajlar 36
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

Psycho adlı üyeden alıntı

Ben bilerek yapıyorlar diye bir şey demedim zaten. Saldıran ip adreslerini tespit edip geçici olarak engellemesini söyledim. Yazdığım şeyi okuyup anlamadan cevap atman komik.

Kalıcı olarak banlarsa bu sefer gerçek kullanıcılarıda kaybeder. Hem bilmeden saldırıyorlar diyorsun hem de kalıcı olarak banlanmalı diyorsun :) Bu konu hakkında bilgin yoksa eğer hiç yazma. Her kafadan bir ses çıkmasın.

bu konuyla ilgili bilgim olmasa ağzımı açmazdım merak etmeyin bilmediğim konu hakkında konuşmam , kalıcı olarak engelleyebilir çünkü şu var , zaten içerik çok hit ceken bir içerik değiil orda engellenen kişiler belkide ömürleri boyunca o siteye girmeyecekler. İlerd tekrar saldırılarda istemeden görev almamaları için kalıcı atmalarını tavsiye ettim.
Ayrıca verdiğim eklenti ile zaten , sadece google den hit ceken birisi için ddos konusunda çözüm oldugunu söyledim. Örnek burdaki saldırıya maruz kalan arkadaşımız gibi. Sizinle tartışma amacında değilim.
hayırlı forumlar.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al