Hocam öncelikle bu tür paylaşımların amerika menşeili olması inanın işin iç yüzünü değiştiriyor. Haber kaynağı olarakta içerisinde vatan hainleri barındırmış bir gazete paçavrasını paylaşmışsınız.

Birisi burada akit veya yenişafak haberi ile ekonomi şöyle düzelecek diye paylaşsa "aaaa yandaş medya" diyecekler forum başında nöbetteler.

Benim demek istediğim aslında bu tür haberler ülkeye gelecek yatırımcıyı kaçırıyor. Eğer biz bile ekonominimizin düzelmeyeceğini düşünüyorsak elin oğlu hiç düşünmez ki biz ne ekonomilerden bu hale geldik.

Derin düzeyde bir ekonomi bilgim olmamakla beraber şu düşünceye sahibim;
Bu ülke artık mühendislerini yedirmiyorsa,
Savunma sanayinde üretim yapıyorsa,
Reste rest çekebiliyorsa bu birilerinin hoşuna gitmeyecek ama bizim hoşumuza gitmek zorunda çünkü artık ayaklarımız üzerinde durabilecek kıvamdayız. Evet belki çok restleşmemek lazım ekonomi düzelsin diyeceğiz haklısınız bunun dozajı kişiden kişiye değişebilir.

Ayrıca dış güçler elbet bir etken ama ben bir büyük etkeninde şu olduğunu düşünüyorum,
Bir siyasi ataktı belki ama bu askeri ücretlerin birden artması aynı zamanda paranın değerini düşürdü. Yani herkeste para olunca doğal olarak paranın değeri düşer. Ben askeri ücrete az zam yapılsın demiyorum ancak bir anda fazla yapınca paranın değeri düştü. Tabi bu işleri iyi bilmiyoruz ama benimde bir fikrim buydu.

Umarım en kısa sürede doların düşüşünü görür, kendi temalarımızı global seviyede satar, yabancı dil sitelerde üst sıralara çıkarız :)

Tatil memleketiyiz sıcak sulara sıcak paralar giriyor umutlarınızı diri tutun.