mustix adlı üyeden alıntı

Bak sana bir çözüm önerisi sunayım:

Ülke ite köpeğe, sakallıya şalvarlıya, donluya peçeliye peşkeş çekilmesin yeterli. Bak sadece bu bile bir nebze yeterli. Çalınan çırpılanlardan vazgeçilmesi, aşırı gösterişe harcanan çok büyük paralar falan....

Her şeyden önemlisi ülkede adalet yok. Adalet olmadan istersen dünyanın en iyi ekonomisti ol, hiçbir şeyi düzeltemezsin.


Peşkeş çekilme konusuna tamamen katılıyorum. Bu kısım yanlış anlamışım o kişilere peşkeşmiş.
Çalınan çırpılan konusuna gelecek olursak o konuya da sonuna kadar katılıyorum ancak düşüncem şudur ki a veya b hangi parti olursa olsun bu durum devam edecektir bu durumu düzeltebilecek kimsenin olduğunu sanmıyorum.
Adalet geniş kapsamlıdır sana göre adaletli olan bir şey bana göre adaletsiz olabilir burada tamamen yasal durumlar söz konusudur. Bunu da yapan yine siyasilerdir.


Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Elbette kim gelirse gelsin kriz bir müddet daha devam edecekti fakat giderek yavaşlayacak duracak ve gerilemeye başlayacaktı. Ülke bir enkaz halinde zaten. Ama kurtarılma ihtimali vardı. Keşke yeni kanlara sans verseydi millet ama bunu seçti.

Bunun çözümü
Teknoloji, Bilim, Üretim Üretim Üretimdir. Sen suriyeden patates çinden sarımsak alarak ekonomiyi kurtaramazsın. Bu ülkenin toprağında sarımsak patates yetişmiyor mu? Tohumların bile genetiğini bozdular artık tohum bile alır duruma geldik.

Liyakat sistemi yok işi bilene vereceksin, o kadar usta isim anılırken neden Berat Albayrak? Bu ülkenin yetiştirdiği dünyaca ünlü ekonomistler var. Hadi onu gectim diş gücler dış mihraklar deniliyordu daha dün dış mihraklar ile sarmaş dolaş pozlar verildi bu nasıl is?
Abd Fransa İngiltere israil dış mihrak değilse kim bu dış mihrak? Sürekli kendileriyle çelisiyorlar.

Uzun uzun yazmayacağım hocam artık yoruldum anlatmaktan kısaca size sunu diyeyim bir an önce Üretim Seferberligi ilan edilip gençlere, girişimcilere, tarımcılara, teknolojiye fabrikalara teşvik verilip son gaz üretime gidilmeliydi. Ama görüyorum ki böyle bir niyeti yok kimsenin. Sürekli borçla borç ödeniyor yetmiyor, ülkenin kendi yaptırdıgı şeylerden bile borçlanıyoruz. Girin devletin sitesine sadece mayıs ayi cari açik 5.9 milyar dolar. Daha ne diyelim?

Dolar yine düşer ama nasıl düşer? Borç alıp para sokuyorlar ee bu ülke böyle borç borç borç nereye kadar dayanacak?


Millet bugün bunu seçer yarın başkasını seçer kimse daimi ülkeyi yönetemez zaten. Şu olaya ben inanmıyorum kim derse desin a veya b parti ben hükümet olunca dolar 3 tl olacak faizler düşürülecek bunların hepsi hikaye bu ülkede artan bir dolar bir anda 2 tl aşağı düşmüş müdür? Alınan bir mala zam geldikten sonra ben hiç düşüş yapıldığına rastlamadım. Örneğin benzin 5 tl idi 6 tl oldu 5 tl ye düşmesi çok zor benim düşüncem bu süreçlerde. 3 lira indirim yapılıp da 5 lira zam geldiğini de gördük.

Peki biz burada konuşarak bilim ve teknoloji mi üretiyoruz nerede bizim gençliğimiz en başta bu işe el atılmalıdır. Ülkemize bakıyorum herkes memur olayım kimse bana dokunmasın derdin de zaten çiftçilik yapılabilir düzeyde değil her şey ortada. Bilimle ilgilenilsin de kim ilgilenecek etrafında bilime yönelecek yöneltilecek kaç genç var bu işin temeline inmek lazım ki bir anda düzelebilecek şeyler değildir bunlar diye düşünüyorum.

Partilerle ilgili konuşmak istemiyorum o gelmiş veya öteki gelmiş benim açımdan hiç bir önemleri yok seçilmiş birileri var o ya da bu sen buradan istediğin kadar konuş değişen bir şey olmayacaktır tabi eleştirilmeyecek mi sonuna kadar eleştirilecekler ama şu mantık kesinlikle yanlış bunlar gitsin de ülke batsın ne olursa olsun bu kadar da acımasız olunmamalı bu ülkede sadece a veya b partisi yok c partisi veya partisizler de var.