BöcekBaşı adlı üyeden alıntı

Peşkeş çekilme konusuna tamamen katılıyorum ancak burada sakallı şalvarlı konusundan kastın nedir burası özgür bir ülke değil midir isteyen sakal bırakır şalvar giyer isteyen tam tersini yapar.
Çalınan çırpılan konusuna gelecek olursak o konuya da sonuna kadar katılıyorum ancak düşüncem şudur ki a veya b hangi parti olursa olsun bu durum devam edecektir bu durumu düzeltebilecek kimsenin olduğunu sanmıyorum.
Adalet geniş kapsamlıdır sana göre adaletli olan bir şey bana göre adaletsiz olabilir burada tamamen yasal durumlar söz konusudur. Bunu da yapan yine siyasilerdir.




Millet bugün bunu seçer yarın başkasını seçer kimse daimi ülkeyi yönetemez zaten. Şu olaya ben inanmıyorum kim derse desin a veya b parti ben hükümet olunca dolar 3 tl olacak faizler düşürülecek bunların hepsi hikaye bu ülkede artan bir dolar bir anda 2 tl aşağı düşmüş müdür? Alınan bir mala zam geldikten sonra ben hiç düşüş yapıldığına rastlamadım. Örneğin benzin 5 tl idi 6 tl oldu 5 tl ye düşmesi çok zor benim düşüncem bu süreçlerde. 3 lira indirim yapılıp da 5 lira zam geldiğini de gördük.

Peki biz burada konuşarak bilim ve teknoloji mi üretiyoruz nerede bizim gençliğimiz en başta bu işe el atılmalıdır. Ülkemize bakıyorum herkes memur olayım kimse bana dokunmasın derdin de zaten çiftçilik yapılabilir düzeyde değil her şey ortada. Bilimle ilgilenilsin de kim ilgilenecek etrafında bilime yönelecek yöneltilecek kaç genç var bu işin temeline inmek lazım ki bir anda düzelebilecek şeyler değildir bunlar diye düşünüyorum.

Partilerle ilgili konuşmak istemiyorum o gelmiş veya öteki gelmiş benim açımdan hiç bir önemleri yok seçilmiş birileri var o ya da bu sen buradan istediğin kadar konuş değişen bir şey olmayacaktır tabi eleştirilmeyecek mi sonuna kadar eleştirilecekler ama şu mantık kesinlikle yanlış bunlar gitsin de ülke batsın ne olursa olsun bu kadar da acımasız olunmamalı bu ülkede sadece a veya b partisi yok c partisi veya partisizler de var.


Hocam ironi yapmış o arkadaş art niyetle söylediğini düşünmüyorum. O ayrı bir konu neyse

Kendi adıma robotik ve yapay zeka ile ilgileniyorum, alanım pc science yani bilgisayar bilimleri tabii için icinde mekanikte var neyse yani ben bir şey uretmeye çabalıyor geleceğin 1 numaralı alaninda bir şeyler geliştirmek için egitim alıyorum.

Ekonominin uzun vadede kötüden yavas yavas iyiye evrilmesi var birde ekonominin uzun vadede yavas yavas daha da kötüleşmesi var hocam. Yani kim gelirse gelsin degismez yerine bir sans versek ne olur diye bakmak daha optimist bir yorum bence. Onu geçelim ülke rantçilar cenneti oldu bakın daha geçen günlerde Tren kazasında onlarca canımiz yitip gitti altından rant çiktı. Tren yolunun altını doldurmaya üşenip toprakla doldurmuşlar yetmemiş bakım yapmamışlar, bu rantçıların önünü açip paragöz kan emicileri ülkenin her yerine yayan zihniyet kimin hocam? Arap için 1 günluk yas ilan eden zihniyet, yiten 10larca can yaralı 10larca insan için yas yerine kutlama yapmayı tercih etti

Bir örnek daha vereyim bu ay pc toplayacaktim ekran karti alacağim, gtx 1070 modelleri gecen sene 2000TLydi su an 3400 3500 TL. Gtx 1080tiler 3kydı şu an 4k 5k hatta 7kya kadar gidiyor. Siz batarsanız ben ben batarsam siz batacaksiniz cünku hemen hemen hepimiz fakir veya orta sınifa mebsubuz. Sürekli ötekileştirmek yerine biraz da yahu %47 halden memnun değil acaba onlar mı haklı diye düsünmeye baslamak gerekiyor. Dunyayı azınlık diye hitap edilen kitleler değiştirmiştir biraz düşünmek ve sorgulamak bu ulkeyi iyi noktalara getirecektir.

Bakın 1970lerde koreyle aynı ekonomiye sahiptik sonra kore battı asya krizi ile sene 2018 kore nerde biz nerdeyiz? Yani bu işler bilimle teknoloji ile sorgulamayla, düsünmeyle olur.