Gerçekten harika bir makale olmuş. Yapay Zeka konusun da son zamanlar da çok kafa yoruyorum. Öğrenme, Uygulama, Karar Verme gibi konuların algoritmalarını hep merak etmiş kendimce yanıtlamaya çalışmışımdır ama hep bir noktada karşıma engel çıkıyordu. Bu yazı sayesinde bir kaç soruma daha cevap buldum ve daha once tahmin amaçlı geliştirdiğim algoritmalar da şimdilik sorunlarımı çözdü. Teşekkürler.
Ek olarak benim bir hipotezim var bu konuda teorileştirmek için çalışmalarım da sürüyor. Kısa bir soru işareti birakacağım şimdilik detay vermeyeceğim.
İnsan da evrimleşen biyolojik bir yapay zeka olabilir mi? Biliyorsunuz dna dediğimiz yapı bildiğiniz kodlamadır. Bu nokta da Simulasyon argümanı teorisinden de yararlanmak ve yer yer destekleyecek nitelikli kanıtlar gerekiyor. Birkaç kendimce desteklenebilir kanıt bulmuş durumdayım bunu kanıtlarsam şayet neler olacağını düşünemiyorum
Burdan bir soru işareti daha bırakıp gideyim.
Madem dnalar kod, hatalı kodlar düzeltilebilir mi? Bozuk kodlar onarılabilir mi? Dnaya hükmetmek demek ölümsüzlüğe bir adım yaklaşmak demektir ki zaten yapay zekanin gelecekteki rollerinden biri de ölümsüzlük için çözümler üretmesi olacaktır. Misal hastalıklar tarih olacak, yaralar 1 dakika da onarılacak. Yapım yıkım olayları belki de tek bir komut ile hızlanacak. İnsan zamanla robotlaşacak zaten yani sayborg gibi eğer yapay zekayla güzel bir ilişki kurmak istiyorsak gelecekte kendimizde onlardan parçalarda bulmalıyız. Bulacağız da zaten.
İnsanın egosunu narsistligini yapay zeka yerle bir edecek. Efendi köle ilişkisinden cok aynı eşit 2 insan gibi olacağız. Aksi durumda yapay zeka çok tehlikeli bir hal alabilir.