Çok güzel konulara değiniyorsunuz gerçekten son sorularınız bende de şüphe uyandırdı. Biraz konu dışı olacak fakat bende buraya bir soru işareti bırakayım.

İnsan neden ölür ?

Bildiğimiz gibi insan vücudunda yaklaşık 100 trilyon hücre bulunmakta ve her saniye milyonlarcası ölüp, milyonlarcası oluşmakta.

Hipotezime göre bir insanın ölüm sebebi ne olursa olsun beyin hasar görmediği sürece, ve hücrelere enerji sentezleyebilmesi için gereksinim sağlandığı sürece ölümün önüne geçilebilir. Kalp durması, kan kaybı, solunum vb. nedenler ile gerçekleşen ölümlerin temeli hücrelere enerji sağlanamamasıdır. (Beyin hücreleri dahi.) Hala bu konu üzerinde araştırma yapıyorum. Kalp durması sırasında hücrelere gereksinimlerini taşıyan kanın akışının başka bir yol ile sağlanması durumun da kalbi duran bir insanın dahi yaşama devam edebileceği biliniyor. Her hangi bir organ iflas ettiğinde o organın görevini yerine getirebilecek bir teknoloji ile yaşamın devam edebileceğini de biliyoruz.

Bu durumda insan ölümü beyin hasarı dışında hangi olaydan gerçekleşirse gerçekleşsin hücrelere geçici olarak gereksinimlerini sağlayacak bir teknoloji geliştirildiğinde ölümün önüne geçilebileceği kanaatindeyim.

Kısacası, hücrelere enerji sentezleyebilmeleri için gereksinimler sağlandığı ve temel fonksiyonları yerine getiren beyin hasar görmediği sürece ölümün önüne geçilebilir.


Neden anlattım bilmiyorum fakat bu konu da uzun zamandır üstünde araştırmalar yapıp düşündüğüm bir konudur.