SefaCanDemir adlı üyeden alıntı

Backlinkcigeldi kesinlikle katılıyorum. Ve etrafta dolaşan yapay zeka insanlığı ele geçirecek, yapay zeka insan oğluna ihanet edecek benzeri söylemlere katılmıyorum. Yapay zekayı mantığı dayatırsanız bunlar gerçekleşir. Bence yapay zeka ileride insani bir özellik olan duyguya dahi sahip olacaktır. Ve bizler gibi kararlarını duyguları ile mantığını tartarak verecektir. Demem o ki yapay zeka ile üretilen varlık karakter sahibi olacaktır. Karakter sahibi bir varlığa kesin olarak şöyle böyle diyemezsiniz. Çünkü farklılıklar, çeşitlilikler gösterecektir. Onlarda da bizler gibi iyi, kötü veya duygusal, af edersiniz kütük gibi çeşitlilikler oluşacağı için yapay zeka şunu yapacak bunu yapacak diyemezsiniz.

Kim bilir belki ileride kendi aralarında insanlığa bakış konusunda fikir ayrılığına gidilecek gruplaşacaklardır.

Belki şuan yazdıklarımız konuştuklarımız bazı arkadaşlara komik geliyor olabilir fakat bunların hepsi gerçekleşecek mutlaka. Biz görsekte görmesekte elbet yeni bir tür ortaya çıkacak. Biyolojik olmayan bir tür.

Bu ülkede evrim bir uydurma deyip evrimi karalayan, yalan diyen evrim deyince töbe töbe diyen bir kitlenin bunlara inanacağına ya da destekleyeceğine inanmak cok komik olur hocam.

Evrimi desteklemeyen bir kişi yapay zekayı destekleyemez. Fıtratına ters. Çünkü yapay zeka ve robotik evrimden ilham alır. Sinir ağları, kritik düşünme, yaratıcılık, karar verme bunlar hep evrimsel sonucun özelleşmiş yapıların bir ürünüdür. Evrim anlaşılmadan yapay zeka anlaşilamaz.

Bu ülkenin %80ni evrim hakkında hiçbir şey bilmiyordur. Destekleyenlerin bile buyuk bir kismi tam anlamiyla bilmiyor. Ha bu onlarin sucu mu? Elbette değil derslerden kaldiranlarin evrimi öcülestiren hurafecilerin önünü açanlarin suçu.