SefaCanDemir adlı üyeden alıntı

Bu ülkede evrim diyince milletin aklına Darwin geliyor, Darwin diyince de Ateizm. Halbuki ne evrimin ne de Darwin'in Ateizm ile alakası yoktur. Darwin kimyasal ve biylojik evrimi genlerin mutasyonunu ve türlerin kökeninin belirsizliği anlatmıştır (Türlerin Kökeni) adlı kitabında. Ne Ateizme nede başka bir dine her hangi bir dayatma bulunmamakta. Hayatında Darwin okumayan adam evrim hakkında Darwin hakkında yorum yapar olmuş. Seviyor bizim insanımız kulaktan dolma bilgiler ile millete saldırmayı.

Ateizm evrimi köken alan bir fikir akımı değildir. Ateizm evrimi diğer tüm sundukları kanıtların yanında bir kanıt olarak sunuyor sadece o kadar. Yani evrimi ateizm ile de bağdaştıramazsınız.

Keşke insanlarımız bilime biraz daha önem verse. Keşke biraz daha ciddiye alabilsek şu bilimi. Keşke biraz okuyabilsek. Okumanın önemini anlayabilsek.

Evrimi karalayamiyorlar haliyle ateizmli kılıf uyduruyorlar. Ben de evrimi destekliyorim. Bu da garip bir cümle oldu yani biz evrimi desteklemesekte evrim bir gerçeklik. Gerçek siz onu desteklemeyi bıraktığınız vakit bile değişmeyen şeydir demiş üstad. Evrime inanmak cümlesi de cok yanlış mesela. Inansan da inanmasan da evrim bir gerceklik. O yüzden evrime inanmamak veya desteklememek önemsiz konular ortada bir gerçeklik var. Pi sayısı 3.14tür. Buna 3.15 diyemezsin. Yer çekimi kanunu vardır ister inan ister inanma balkondan atlarsan yere düşersin. İnanmayanlar denesin :) Yani gerçeklikleri sanki bir tercih konusuymus gibi öne sürmeleri de ayrı bir vaka konusu.

Ben de agnostik düşünceye sahibim mesela. Evrimi destekliyorum evrim bir gerçeklik deyince hemen inancımı soruyorlar. Yok deyince işi hani dinsizlerin uydurduğu bir seye getiriyorlar. Oysa evrimle tanrının bir alakasi yoktur sadece dinleri cürütür. Bu da ayrı bir konu.

Dediğin gibi keşke okusalar keske biraz dusunseler sonra isterse desteklemesinler fakat ara türleri bilme fosilleri bilme, ilk atanı bilme, genom yapısını bilme simdiye kadar yapılan araştırmaları bilme sonra evrim atayizlerin bir oyunu de. Oh ne ala memleket. Bu zihniyet 1 adım ileri gidemez hocam. O yüzden bunları aşmadan yapay zekaya girersek bu millet bu yükü kaldıramaz iflas eder. Önce uygun dozda bilimi okuma ve araştırma huyunu yavaş yavaş vermek gerekiyor. En son 5 10 sene önce kitap okuyan insanlar var ya.