BeeSeo adlı üyeden alıntı

Hocam nasıl düzeltilebilir ulkenin ekonomik durumu sizce? Egitim sisteminin duzenlenmesi bir cozum mu?

Hocam eğitim sisteminin düzelmesi hop diye bir iki senede olacak bir şey değil. En az 10 sene sürecek dipten gelen geniş ölçekli bir dönüşüm ve ortak bir uzlaşı gerektirir. Elbette etkisi büyük olacaktır fakat eğitimi dönüştürüp üzerine onun meyvelerini toplamak en az 10 15 sene sürecektir. Bunun harici Türk ekonomistler dahil IMF yolu gözüküyor demeye başladı bana göre acilen bir seferberlik ilan edilmeli şayet IMF ye gidersek Yunanistandan hallice fiili işgal altında oluruz. Yunanistan da kurumlara ellerini sallayarak giriyorlar biliyorsunuz. Ek olarak çok çok büyük bir borç var ve bu borç artık katlanılamaz duruma geldi. Türkiyede yaşıyorum ben de herkesle beraber batıyorum diye susayım mı yani gören gözler ortada, çok basit bir denklem aslında.

Üretim yok
Borç aşırı fazla
Şirketler batıyor
Enflasyon arjantinden sonra en yüksek rakamlarda
Zam üstüne zam geliyor.
Kobiler, çiftci ve esnaf kan ağlıyor.

Tohum dahi üretemeyecek duruma geldik. Bakın size bir şey daha söyleyip durumu noktalayayım, adnan oktar içeri alındı biliyorsunuz bugün bilgiler alınmaya başlandı
Aşağıdaki tweet bir örnek. Durum çok vahim sadece ekonomik değil, genetik ölçekli sorunlarla da karşı karşıyayız. Hiçbir siyasi umrumda değil 10 15 20k maaş alıp krallar gibi yaşıyorlar fakat biz halk olarak bunu dile getirmeliyiz. Durum çok çok kötü. Biz susarsak her şey iyi gidiyor izlenimi süregelecek. Git gide fakirleşecegiz. Gerek içten gerek dıştan fiili işgal altındayız. Ekonomik ve üretimdeki bağlılım önü alınamaz ise bizi köle yapacak. Kanser oranları ne kadar arttı son senelerde bakın, aids ne kadar arttı. Çocuklar kanser oluyor artık.
Buyrun okuyun
https://twitter.com/BeyzaTfn/status/1017520411964329984?s=19