mxaksoy adlı üyeden alıntı

Acı gerçekler hocam. Biraz araştırma, biraz mantık çok zor değil ülkenin başındakiler düzgün iş yapmıyor hala içeri atma vs. önce çiftçilerin vergisi düşüp destek verilse üretim artacak ama şans verilmiyor :)

Altı dolu verilerle bana kaynak sunsalar ve bir şeylerin iyiye gittiğini ya da gideceğini kanıtlasalar oturup insan gibi tartışsak olmaz di mi? Samet arkadaşa çok güzel cevap verirdim lakin bilgi birikimli bir insan olmanın en iyi yanı böyle sığ insanları alttan almayı kolayca öğrenmeniz. Benim konularımda saçma sapan altı boş fakat savunmacı ne kadar yazı yazan kişi varsa üsenmeden tek tek bunları begenen birisi için iddialı laflar bunlar. Kendisi bu yazıyı okuyorsa dilediği bir konuda skype üzerinden canlı bir şekilde tartışma yapabiliriz. Tek bir şartim var altı boş konuşmayacak kanıt ve veri sunacak. Ben de bizzat devletin kurumu Tüik verileriyle konuşacağım.

Fou adlı üyeden alıntı

Hala yeni sistemle biryerlere gelinebileceğini gören insanların olması ne kadar büyük bir hayal kırılıklığı. Aldığımız herşey dolara endeksli üstüne üstlük paramız sürekli değer kaybeden bir konumda ne diyeyim umarım gemiyi önce fareler terk etmez diyeceğim ama durum ne yazıkki böyle.

Aman hocam sizi de 2 3 dkya hain ilan ederler şimdi. Editleyip ekonomi şahlanıyor yazın bence

negiu adlı üyeden alıntı

Dış ticaret açığımız ve enflasyon dolayısıyla liradaki değer kaybı gayet normal. Üretim yapıyoruz ve her geçen gün yaptığımız nitelikli ihracat artıyor ama buna kıyasla ithalatımız da artıyor. Bizdeki kadar sık araç ve telefon değiştiren başka bir ülke daha yok. Altyapı çalışmalarına yap işlet devret modeli uygulanmasına rağmen sadece 30km lik tren hattının bile kamulaştırılması için 6 milyar TL para harcanıyor. Türkiye'nin iflası nedir ya :D Ekonomik kriz var deseniz tamam da dünya haritasında Türkiye'nin yerini bile gösteremeyecek Türkiye'yi sadece yapılan karalama çalışmalarından bilenlerle bu ülkede yaşayan bir birey olarak aranızda biraz fark olsun. Tüik verilerini ortaya koyup bir şeyler yazsanız anlarım da gösterdiğiniz kaynağa bakın :D

Tüik verileriyle yeni bir konu daha açayım isterseniz ? Bu konuda emin çapayı dinleyebilirsiniz. O devlet verileriyle konuşuruz %90 olarak. Sizin gibi sürekli bir şeylere kılıf bulan insanlar olduğundan, kaynaklarım hep devlet verileridir der. Gayette eğlenceli biridir. 3 4 videosunu izleyebilirsiniz. Programın adı emin çapa aklın izi.