HakikatTR adlı üyeden alıntı

Kardeşim önyargılı olan biz değil sizlersiniz. Zira Erdoğan destekçisi ve seçmenini koyun cahil olarak görüyorsunuz.

Tohum meselesine gelince. Bahsettiğiniz mevzu öyle degil. Tohum mevzusunda iki noktavar. Biri Sertifikalı digeri Yerli yani Atalık tohum.

Sertifikalı tohum; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetlenen ve sertifikalandırılan, ıslah edilmiş tohumlara verilen isim. Sertifikalı tohumlar çoğunlukla GDO’lu tohumlarla karıştırılmakta ancak bu doğru değil. Sertifikalı tohumlarda genetik müdahale veya yabancı madde yok. Bunlar üretim açısından olabilecek en verimli haldeki, olgunlaşma ve hasat zamanları aynı olan, tedarikçiler tarafından çimlenme garantisi verilen endüstriyel tohumlar. Yüksek verim ve dolayısıyla kazanç vaat eden bu sertifikalı tohumlar aynı zamanda hibrit tohum olarak da bilinmekte. Hibrit tohumlar aynı bitkinin farklı türlerinin kendi aralarında insan eliyle tozlanarak, melezlenmesi sonucu üretiliyor. Bu formun dezavantajı ise tohumların bir daha aynı ürünü alabilmek için kullanılamıyor olması. Yani hibrit tohum kullanan bir çiftçi, aldığı ürünlerinden tohum alabiliyor olsa da bunları ektiğinde ilk seferdeki aynı ürüne ulaşamamakta. Dolayısıyla, ilk seferdeki aynı ürünü üretebilmek için her sene yeniden aynı hibrit tohumu satın almak mecburiyetinde.

Atalık tohumlar da sertifikalanabiliyor. Lakin süreç uzun ve maliyetli olduğu için büyük firmalar bu konuda işlem yapabiliyor. Küçük ciftci için düzenlemeler devam ediyor.

Biz Israilden gdolu değil hibrit tohum alıyoruz. Yani kullan at. Bu alımın da miktarı çok düşük. Yeni hamlelerle bağımlılık azalıyor.

Tamam bu da sizin görüşünüz. Saldırı olmadığı uslup bozulmadığı sürece bu şekilde karşıt argümanlar üretebilirsiniz.

Zaman kim haklı zaten gösterecek. Seviyeli tartısma ortamı korunsun yeterli.

Ha bu arada bana ingiliz mingiliz sevdalısı fakan demissiniz bir önceki yorumda modlar kaldırmış galiba fakat gördüm. Gerek yok böyle hakaretlere. Gülüp geciyorum ama yine de üzüluyorum. Orada bir ince zeka kullanarak Art niyetlisiniz deyince evet ART niyetliyim dedim. Sanat niyetliyim yani, sanatseverim. Sanatla biraz yakın alakası olan insan ya da takip edenler bu kalıbı bilir zaten. Ayrıca Dünyaca ünlü sanat sayfaları zincirinin de sahibiyim. Illustrastörler, watercolor art yapanlar, surrealistler, hyperrralistler vs.. ile yakın bir ilişkim var. Hatta bu şekilde ülkeye dolar sokuyorum. Komisyon durumu vs.. ya da ülkedeki ajanslarla bağ kurmalarına vesile olma durumu vs.. de var neyse neyse ingilizcemin yaninda almancam da var. Bu sene de ispanyolca oğrenmeye başlayacağım.

Dillerle veya ince zeka gerektiren espirileri de insan yargılamak için ya da laf sokmak icin kullanmayın. Gerek yok. Benim sinir olduğum falan yok fakat bunu yapanlara üzülüyorum sadece.