Arkadaşlar bir günde iki konu açtığım çok nadir gözükmüştür ama şu konuyu size de sormak isterim.
Ya arkadaşlar internetten bir script, bir uygulama, bir site satmak istediğinizi varsayalım, satıcı arkadaşlar direk ne diceğimi, hissetiğimi hemen kavrayacaktır müşteri dediğimiz kişi alacağı ürünü tek tek yavaş yavaş bozuk bi Türkçeyle sormaya başlar. Atıyorum webview satıyorum.
"Renkleri değiştirebiliyor muyuz" (açıklama da var)
"Ref varmı" (açıklama da var)
"Ne kadar" "ne zaman yollarsın" "nasıl olacak" "hata felan çıkmaz dimi" "benim sitem bu olur mu?" "ama ben bunu istiyorum" (zaten açıklama da var) "hemen teslim mi"
Arkadaşlar böyle baktığınız da aslında büyük bir sorun yok evet ama bunların hepsini 1 saat arayla yazıp sonra EN SONDA ise hiçbir şekilde cevap vermeyip birşey yazmamaları.
En son müşterim 2 saat konuştu;sordu soruşturdu artık neyse. Demoya kadar geldi, demoyu da beğendi sonra noldu tahmin edin bi kayıplara karışmak, yok olmak. Üstelik bazen çok basit bir şekilde yazdığım cevabı anlamıyorlar yani tam çileden çıkarıyorlar. Arkadaşlar bu sözlerim alıcılara bakın ben de hem satıcı hem alıcıyım burada ki herkes gibi

Forumda almam gereken bir script vardı. Gittim buldum ve satıcıyla konuşarak. "Sizinde zamanınızı almadan tüm sorularımo tek seferde sorucam sonra satın alıp almayacağıma karar vericem" tarzında mesaj attım adamın hoşuna gidecek olacak ki bana aldığım fiyat kadar hediye verdi. Oysa ben çoktan almıştım vermesine de gerek yoktu. Demek istediğim biraz bu konuda dikkatli olalım sonuçta satıcı da bi umut içinde bi gayret içinde. Elbet aranızda beni anlayanlar olmuştur