LitmuS Hocam öncelikle yanlis anlamışsıniz kimseye giydirmek gibi bir niyetim yoktu kusura bakmayın. yazınızı da 2 defa okudum
ben de yanlış anlamamak için. Bu zamana kadar birçok konuda arastirmam oldu veya birçok proje yapmayla uğraştım. Hemen her konuda az biraz (kendimce) bilgi sahibiyim. Bilgiyi severim ve daha da arttırmak için uğraşıyorum. Ticari olarak bu işlerin içerisinde değilim biraz hobi, biraz da ortaya güzel şeyler çıkarabilmek inşallah, insanlığa bir fayda sağlayabilecek projelerin içinde yer alma arzusu.
Haliyle en mükemmeli en iyiyi bulmak istiyorum her konuda. İnsanız sonuçta. Evet SEO uzmanları ve yazılımcılar farklı alanlara sahip, fakat internette genel görüntü ikisinin bir olduğu algısı. İnternette muhakkak karşılaşmışsinızdir evet kopyala yapistirla tema yapanlar bile mükemmel SEO uyumu harika hız vb... Şekilde pazarlıyor. Bir şey ticarete dönüştüğü zaman satıcıların gözleri dönüyor olup olmayan her şeyi var diye yazıyorlar. Ee bunun ölçüsü nedir? Bunu nasıl anlarız? Profesyonel bir seocu veya yazılımcı olsam zaten sormazdim hocam kaynak kodlara bakar karar verirdim ama benim gibi orta veya orta altı seviyede bilgiyle öğrenmek için uğraşan insanlar bunları nasıl ayırt edebilir onu merak ediyorum.
SEO uzmanların demissiniz ama ben taraf tutmuyorum, sadece öğrenmek istiyorum. Bu forumda da onlarca yazı gördüm bu şekilde, diğer forumlar da da rastlayabilirsiniz. Türk yapımcıların SEO ve kod kalitesinde yetersiz olduklarını, themeforest gibi sitelerin bu yüzden türk temalarını kabul etmediklerini yazıyorlar her yerde. KEŞKE TURK YAPİMCİLAR COK SAGLAM KODLAR YAZİYOR OLSA DA BİZDE GURURLA DESTEK OLABİLSEK. Birçok örnek verebilirim hocam bu konuda mesela geçenlerde bir yazı okudum. Yıllar önce bir tema yapmış bir arkadaş. Birkaç yıldır hiç uğraşıyordum ara vermistim o ara temayı satın alanlar filan olmuş. Şimdi yeni bir tema yaptım diyordu. Yani anlıyoruz ki önceki temaya yıllardır destek güncelleme gelmemiş. Bunun yanında yeni temayi yapmadan önce de birkaç yıl boyunca piyasadan ve kod gelisimlerinden habersiz şekilde yeni bir tema yapmış.anlatabilmisimdir inşallah.
Maalesef ki bizim türk milleti diye başlayan cümleyi kurmak gerekiyor. Sizin alanınız nedir bilmiyorum ama benim şikayet ettiğim şeyde sizinkiyle aynı. Türkiye'de birşeyi bilmeyen yok herkes SEO uzmanı herkes yazılımcı... Böyleyken kaliteyi tüketiciler nasıl anlayacak?
Benimde forumda sorduğum birçok soruya alakasız cevaplar geliyor maalesef sonra konuya cevap verildi herhalde deyip gelen giden olmuyor konu saptigi için. Çözüm bulmak da çok zor.
Vel-hasıl inşallah güzel bir projem var hocam (para için değil) bunun için biraz daha viral tarzı bir temaya ihtiyacım var. Olabilecek en hızlı en hafif en SEO dostu temayı arıyorum. Biraz mükemmelliyetci yaklaşıyorum bu projeye inşallah. Onun için her alanıyla ilgili elimi taşın altına koyup birşeyler yapmaya calisiyorum. Baştan savma şekilde 15 dakikada halledilecek şeye 3-4 ay araştırma geliştirme için uğraştım hocam daha siteyi açmadım bile. Bunları niye anlatiyorsun derseniz dediğim gibi en mükemmeli yapmak istiyorum bu projede. Hemde öğrenmek istiyorum. Meşhur atasözü gibi bir tane balık değil balık tutmayı öğrenmeye çalışıyorum