1 sene ingilizce hazırlık ve 4 sene lisans eğitimi almış ve çalışan bir beyaz yakalı olarak bir kaç kelam da ben edeyim. Universite belli bir düzeyde vizyon ve hayat tecrübesi katar. Çok insan görür ama teoriden başka bir şey görmezsin. Okul bittiğinde bazı acı gerçeklerle yüzleşirsin. Ya devlet memuru olacaksın ya da özel sektörde maaşlı köle. köle diyorsam olay şu saçma sapan insanlardan emir alıyorsanız bir nevi köleliktir.
uzunca bir iş aramdan sonra 2000-2500 tl arasında özel sektörde iş bulursun. Çünkü iş tecrüben yoktur ve özel sektörde diploman kadar değerlidir bu nalet iş tecrübesi. İlk çalıştığı yerde duran da çok azdır çünkü halen arayış içindesindir, bunu haketmiyorum bu kdar okudum saçma salak bu insan nasıl bu noktaya gelmiş ben bunu haketmiyorum diyerek her gün söverek işe gidersin.
Sonra bir kaç iş değişikliğinden sonra sistemin bir çarkı olmuş ve patronun zengin olması için çalışan hafta sonunu iple çeken bir beyaz yakaya dönüşürsün ve tek hayalin kendi işini kurmaktır.
Evet arkadaşlar geldik olayın özetinie eğer iyi bir fikrin varsa, esnaflığım iyidir diyorsan 5 sene üniversite ve 3 senelik iş tecrübesi sonunda kendi işini kurma haylleri kuruyorsan benden size tavsiye 8 senelik kar yaptıracak tavsiye, kurun kendi işinizi zaten 2500-3000 arası kazanırsın. Sevdiğin işi yapması da ayrı bir kar.