yazar21
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
site editörü
-
-
Ad Soyad
H** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%60)
hocam bende bu işi düşünüyorum ama satış yaparken vergi işi şirket falan nasıl yapacağım bilmiyorumm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
bende kışın 1000 tl civarı bir rakam ile deneme yapacağım
1 kişi bu mesajı beğendi.
HasanSorumli
Finali Zaten Biliyoruz, Senaryo Hoşumuza Gidiyor.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Uluslararası Ticaret
-
-
Ad Soyad
H** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
azar azar alıp başlamalısın gümrük çok görür ise vergi keser türkiyedeki fiyatlarla aynı olur :)
Parasız düşünür; ama paralı iki misli düşünür. - Mihayloviç Dostoyevski
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yeni Mezun
-
-
Ad Soyad
Ö** N**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
2016 yılında Çin'de satılan bir araba aksesuar ürününün Türkiye özel ithalatçısından yaklaşık 90 adet almış, bulunduğum şehirde Letgo vb. uygulamalar vasıtası ile 3-5 lira kârla satıyordum, konuyu görünce eski zamanlarım akıma geldi.
Konunuza gelince arkadaşların dediği gibi doların yüksekliğini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim çünkü "ticarette para malı alırken kazanılır" derler, bu bakımdan maliyet önemli. İkinci bir husus ise doğru ürün-doğru zaman-doğru mekân eşleşmeli diye düşünüyorum. "Getirdiğiniz ürün bulunduğunuz şehir/ülkede satılıyor mu, yoksa ilk mi olacakınız, değilse var olandan farkınız ne olacaktır, ürüne ihtiyaç var mı ?" gibi. Küçük bir tavsiye olarak; getirmeyi düşündüğünüz ürünü getirmeden evvel artık nerede hangi platformda pazarlamayı düşünüyorsanız fotoğrafını koyup ön sipariş gibi nabız yoklanabilir. (Tabi ürün tedariğine hemen ulaşabileceğinizi varsayıyorum insanları bekletmek de yakışmaz). Son olarak rakamları bilmiyorum ama vergi-mevzuat işine de bir bakmakta her zaman fayda vardır. Başarılar dilerim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
WordPress & WooCommerce
-
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Elektronik sigara işine girmeyi çok düşündüm bir ara, ancak yurt dışından getirmek pek kolay değil. Getirsende Türk sanal pos'lar Elektronik Sigara satışlarını kabul etmiyor. Gümrükte de yakalandığı zaman el konuyor ve ceza kesiliyor. Ürünün eline ulaşması şans eseri oluyor. Ayrıca bu bir elektronik cihaz olduğundan dolayı insanlara garanti ve değişim imkanı sunmalısın. Böylece yasal sorumlulukları ve güven konusunu getirmiş olursun.
Kargo, Sanal Pos, Satış içinde vergiye dahil olmalısın. Aldığın ürünlerinde faturası olmak zorunda yani Alibaba gibi toptancı firmalardan temin etmelisin. 370 Liralık bütçe ile daha küçük sınıfta pazara katılabilirsin. Tabi bu görüşlerimin hepsi E-Ticaret projesi için.
mertokur.com.tr | hello@mertokur.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknik Uzman
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
diyelim ürünü getirdiniz
gümrükten geçti
daha sonra satmaya başladınız
n11
hepsiburada
gittigidiyor gibi sitelerden satamazsınız
geriye letgo
sahibinden ve kendi siteniz kalıyor
bu parayı nasıl alacaksnı
sizin hesabınıza yatan para bir süre sonra devlet sormaya başlayacak
2010 senesinde online oyun işinden dolayı hesabımda 4.5 trilyon para yakalattım %10 vergi cezası yedim
450 milyar ceza kestiler ( ki bakın bu sadece sanal oyun parasi idi )
yani bu işi yaparken mutlaka bir gün devlet sizden bu paranın hesabını soracağını unutmadan iş yapın