lostyazilim
tr.link

Halk Otobüsünde Etek Giyen Kadından Rahatsız Olan Yaşlı

36 Mesajlar 4.864 Okunma
lstbozum
tr.link

PTmaster PTmaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mülteci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 11 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
ismetsahan Kardeşim madem mini eteklilere ahlaksız demiyosun niye dediğimi üzerine alınıp bana atar yapıyosun? Mini etek giyene terbiyesiz yollu falan demiyosan benim senle hiç bir sorunum yok zaten. Ayrıca kimliğimden din kısmını kaldırırsam padişahımız var olduğu sürece iş bulmakta zorluk çekeceğimi ikimiz de biliyoruz onun açıklamasını da yapayım.

wmaraci
reklam

Sakulta Sakulta antakyabilgisayar.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 324
  • Beğeniler 196 / 96
  • Ticaret 4, (%100)
Sonra da ülke neden ilerlemiyah neden gelişemiyah neden turist gelmiyeahh neden dolar uçuyeahh

Türk Türk'ü korumazsa, Tanrı Türk'ü korumaz!...

ismetsahan ismetsahan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 97
  • Beğeniler 70 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Kudurun, kızlarımız istediği gibi giyinecek özgür olacaklar siz de bu geri kafalı saçmalıklarınızı bizim de olduğumuz ortamlarda dile getirmeye kalkarsanız size de etek giydireceğiz. zorla.

WmOptimize üstadım güzel bir açıklama getirmiş incitmeden saygı çerçevesinde ki sen buna göre yukarıdaki cümlen apaçık ortada. Kardeş bizim o bayan ablamıza gram laf söylemeye hakkımız olmadığı gibi senin de bizim düşüncelerimize gram laf söyleme hakkın yok.

Yok sen merak etme kimse senin kimliğindeki dine bakmazlar işe girerken fotokopi ister bir daha açılmayan o dosyaya koyarlar. Seni en kısa sürede nüfus müdürlüğüne doğru bilgileri vermeye davet ediyorum
suskun

kişi bu mesajı beğendi.

Sakulta Sakulta antakyabilgisayar.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 324
  • Beğeniler 196 / 96
  • Ticaret 4, (%100)
Türk kadını ne araplaşacaktır nede batılılaşacaktır. İki tarafında düşüncesi söylemleri son derece yanlıştır.
ismetsahan

kişi bu mesajı beğendi.

Türk Türk'ü korumazsa, Tanrı Türk'ü korumaz!...
wmaraci
wmaraci

westlife westlife Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 475
  • Beğeniler 29 / 131
  • Ticaret 0, (%0)
PTmaster :
Öncelikle bir kızın açık giyinmesine tepki gösterilmesini savunan zatların savunmalarına "şiir" demek, şairlere hakaret sayılır.
Aynı şekilde baş örtüsü takanlar hakkında ayrımcılık içeren ve hakkında edepsiz olarak belirtilen yazıları yazanların kendileri edepsizdir.

Hiçbirimiz ne bir bayanın mini etek giymesini ne de baş örtüsü takmasını sorgulayacak bir hak ve hadde sahip değiliz.
Bu hak ve haddi kendilerinde görenlere ise cahil diyoruz. Bu konuyu insanların nasıl giyindiği ele alınarak din üzerinden
yorum yapılması amacıyla açmadım. Bu yaşanan çirkin olayı gözler önüne sermek istedim.

WmOptimize :
Dinine gerçekten bağlı olan insanlar, sizin yarı çıplak olarak tabir ettiğiniz insanlar karşısında ahlaki değerlerinden zerre
kaybetmezler, etkilenmezler. Hele ki diğer insanların nasıl giyindiğine bakıp kendi dinleri üzerinden gözle görülür bir
sorgulama, yorum yapmazlar.

"Hocam %95'i Müslüman olan bir ülkede karşımızdaki hakkında hüsn-ü zan yapmak o kadarda zor değil
Hee olur da Müslüman değilse (ALLAH(c.c.) cümlemizi muhafaza eylesin.) o zaman bize tebliğ düşer anlatmak
bizden hidayet ALLAH(c.c.)tan. Bizim ahlaka uyum göstermeyen hanım veya beylerimize karşı yapacağımız tavır güzelce
uyarmaktan yani EMR-İ Bİ'L-MA'RUF NEHY-İ ANİ'L-MÜNKER başka bir şey değildir."

hafselkarayel / WmOptimize :
Öncelikle Türkiye'nin %95'ine müslüman demeniz beni güldürdü, ama keşke dediğiniz gibi olsaydı.

Eğer o hanımefendiyi tanımıyorsanız, hangi dine mensup olduğunu ya da olmadığını da bilmiyorsunuz demektir.
Ki videodaki üniversiteli bayanlar Kazakistanlı, Türk bile değil. Onu geçtim, "sen bunlarla kaza yaparsın" gibi çirkin ithamlarda
bulunan bu zat, o bayanları daha tanımıyor bile, ki tanısa da bu olaydaki o zatın savunulacak hiçbir tarafı yok.

Netice olarak:

Arkadaşlar, dediğim gibi; Ben bu konuyu insanların nasıl giyindiği ele alınarak din üzerinden
yorum yapılması amacıyla açmadım. Bu yaşanan çirkin olayı gözler önüne sermek istedim.
İnsanların giyinme tarzı hakkında istediğinizi düşünebilirsiniz, ancak düşündüğünüz şeyler,
insan hak ve hürriyetini zedeler nitelikteyse herkesin olduğu bir yerde ifade edemezsiniz.
Burada kimse kimseye kin gütmesin. Aramızda cahil arkadaşlar var, ve herkes kültürlü olmak,
sizin okuduğunuz kitabı okumak, sizin gördüğünüz eğitimi görmek zorunda da değil.
Ben insanımızın istatistik olarak çoğunlukla iyi niyetli bir toplum olduğuna inanıyorum.
Cahil olmak suç değildir, hakkında cahil olunan bir konu hakkında fikir sahibi olup bu fikirleri
birey veya toplumu değiştirmek amacıyla kullanmak suçtur. Ancak bunu farkında olmadan yapanlarda var,
hiç kimsenin kalp ve beynini okuyamayız. Lütfen, kimse kimseye kin gütmesin, nefret beslemesin.

İyi forumlar.
ismetsahan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 05.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mülteci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 11 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
westlife Hocam webmaster forumu bile bu haldeyse bizim işimiz zor gerçekten Anadolu acaba ne haldedir düşünemiyorum

• Üyelik 05.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mülteci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 11 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Neyse bi daha yazmıcam bu konuya baktıkça sinirim bozuluyor, çalışıp kazanacağız.

YusufOzcan YusufOzcan WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 51 / 63
  • Ticaret 31, (%100)
Şalvar giyip sakal bırakan erkeğe laf atan medeni(!) de var. Mini etek giyen kadına laf atan dindarda(!).
ismetsahan

kişi bu mesajı beğendi.

Mfa95 Mfa95 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 83 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
(saygı çerçevesinde) Eleştirme hakkımı kullanıyorum. Öncelikle videoda yapılan tutum çok garip, haklı veya haksız olduğuna karar verme mercii hukuktur demek zorundasınız, polisin dediği gibi buna hakimler karar verecek, Eğer rahatsizsan gidersin mahkemeye bu amca bu kızın mini eteğine karışamaz bende davacıyım dersin, gıyabında hakaret ve aşağılamayla bir yere varılmaz.

Ahlakın sınırlarını ne belirliyor? Kendi alanlarimdan biri felsefe. Yani mini eteğe karismak mi ahlaksızca giymek mi? Kadın gösterme erkeğin bakma özgürlüğünden mi baksediyorsunuz? Pedegoglar evebeynlere dahi kendi çocuğunuza dikkatli yaklaşın diyorlar ona bir bireymis gibi davranın diyorlar. Neden aileler sapik mi? Hayır korumak amaçlı çocukları bilinçlendirmek amacli vb...

Çocuk gelinlere hapimiz karşıyız bunda bir sorun yok. Ama yasalarda ne var 18 yaş altında bir kız velisinin rızası varsa evlenebilir. Kendi rızası dahi olsa buna sapıklık deyip müdahale edenler, küçük çocukların istediği kişiyle sevgili olup ilişki yaşamasını destekliyorlar. İnternete yazın bir sürü destek ve teşvik görürsünüz anlatmaya gerek yok burada.

Az buçuk merakı olan baksın, Osmanlı'da uygulanan Mecelle'de ne yazıyor. Aile hukuku kararnamesinde ne yazıyor. Evlenebilmek için kız 17 erkek 18 yaşıni dolmak zorunda. Öyle kafadan sallamayla yürümüyor. Biraz araştırın.

Toplum ahlakını bozan, toplumu rahatsız eden veya fitne yayan şeyler İslam toplumlarinda (devletlerinde)) yasaktır. Bunun ne kadar isabetli birşey olduğunu anlatmaya lüzum yok herhalde. Biz 1000 yıldır Anadolu'dayiz ve 1300 yıldır atalarımız müslüman ve İslam'la yonetildik. Geleneklerimize dahi İslam işledi. Müslüman olmayan insanlar da İslam toplumunda (FİTNE YAYMADIĞI, ESKİYALİK YAPMADIĞI sürece) paşalar gibi yaşamıştır.

Velhasıl açılıp saçılmanın topluma ne kadar zarar verdiğini göremeyecek kadar kör olabilir mi insan? Açın televizyonu, YouTube'u , magazin dergisi alın gazete alın. Ne var? İnsanların aklını şehvetle meşgul etmekten başka faydalı ne var? Ne kadar reddetseniz de medya bu yöntemle beyin yikamayi hala en iyi çözüm olarak görüyor. Çikolata reklamı, dondurma reklamı, araba reklamı, tras reklamı vb... Hepsinde kadınları cinsel obje olarak kullaniyorlar. Bunun farkında olmayan var mı? Biz müslümanlar buna karşıyız tabikide. Kadinı aşağılayan batı kültürüne karşı , İslam'da kadın zinettir, mücevherden dahi değerlidir. İslam'da kadının değerini görmek için sağlam bir araştırma yapmanız lazım eğer önyargılarınız varsa. İslam kadını korur!

Bunları niye yazdın derseniz de meselenin anlaşılması için, ben bir muslumanim ve ilahiyatçıyım kendi alanım hakkında konuşmak da en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Afedersiniz, merak ediyorum. Siz zamanınızı ve cabanizi kızlar mini etek giysin, giymeli buna kimse karışamaz diye savunma yapacağınıza, bu gayreti Türkiye gelişsin teknoloji gelişsin diye ortaya birşeyler koymak için harcasaniz Türkiye bu hallere gelmezdi. Bunun sorumlusu, kadın açılıp saçılmasın diyenler değil. Kadın herseyini gösterebilir diyenlerdir. Bunun da bir üslubu vardır o ayrı mesele, videodaki durum o üsluba uymuyor
Valkyrie MertUslu ismetsahan

kişi bu mesajı beğendi.

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

Mfa95 adlı üyeden alıntı

(saygı çerçevesinde) Eleştirme hakkımı kullanıyorum. Öncelikle videoda yapılan tutum çok garip, haklı veya haksız olduğuna karar verme mercii hukuktur demek zorundasınız, polisin dediği gibi buna hakimler karar verecek, Eğer rahatsizsan gidersin mahkemeye bu amca bu kızın mini eteğine karışamaz bende davacıyım dersin, gıyabında hakaret ve aşağılamayla bir yere varılmaz.

Ahlakın sınırlarını ne belirliyor? Kendi alanlarimdan biri felsefe. Yani mini eteğe karismak mi ahlaksızca giymek mi? Kadın gösterme erkeğin bakma özgürlüğünden mi baksediyorsunuz? Pedegoglar evebeynlere dahi kendi çocuğunuza dikkatli yaklaşın diyorlar ona bir bireymis gibi davranın diyorlar. Neden aileler sapik mi? Hayır korumak amaçlı çocukları bilinçlendirmek amacli vb...

Çocuk gelinlere hapimiz karşıyız bunda bir sorun yok. Ama yasalarda ne var 18 yaş altında bir kız velisinin rızası varsa evlenebilir. Kendi rızası dahi olsa buna sapıklık deyip müdahale edenler, küçük çocukların istediği kişiyle sevgili olup ilişki yaşamasını destekliyorlar. İnternete yazın bir sürü destek ve teşvik görürsünüz anlatmaya gerek yok burada.

Az buçuk merakı olan baksın, Osmanlı'da uygulanan Mecelle'de ne yazıyor. Aile hukuku kararnamesinde ne yazıyor. Evlenebilmek için kız 17 erkek 18 yaşıni dolmak zorunda. Öyle kafadan sallamayla yürümüyor. Biraz araştırın.

Toplum ahlakını bozan, toplumu rahatsız eden veya fitne yayan şeyler İslam toplumlarinda (devletlerinde)) yasaktır. Bunun ne kadar isabetli birşey olduğunu anlatmaya lüzum yok herhalde. Biz 1000 yıldır Anadolu'dayiz ve 1300 yıldır atalarımız müslüman ve İslam'la yonetildik. Geleneklerimize dahi İslam işledi. Müslüman olmayan insanlar da İslam toplumunda (FİTNE YAYMADIĞI, ESKİYALİK YAPMADIĞI sürece) paşalar gibi yaşamıştır.

Velhasıl açılıp saçılmanın topluma ne kadar zarar verdiğini göremeyecek kadar kör olabilir mi insan? Açın televizyonu, YouTube'u , magazin dergisi alın gazete alın. Ne var? İnsanların aklını şehvetle meşgul etmekten başka faydalı ne var? Ne kadar reddetseniz de medya bu yöntemle beyin yikamayi hala en iyi çözüm olarak görüyor. Çikolata reklamı, dondurma reklamı, araba reklamı, tras reklamı vb... Hepsinde kadınları cinsel obje olarak kullaniyorlar. Bunun farkında olmayan var mı? Biz müslümanlar buna karşıyız tabikide. Kadinı aşağılayan batı kültürüne karşı , İslam'da kadın zinettir, mücevherden dahi değerlidir. İslam'da kadının değerini görmek için sağlam bir araştırma yapmanız lazım eğer önyargılarınız varsa. İslam kadını korur!

Bunları niye yazdın derseniz de meselenin anlaşılması için, ben bir muslumanim ve ilahiyatçıyım kendi alanım hakkında konuşmak da en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Afedersiniz, merak ediyorum. Siz zamanınızı ve cabanizi kızlar mini etek giysin, giymeli buna kimse karışamaz diye savunma yapacağınıza, bu gayreti Türkiye gelişsin teknoloji gelişsin diye ortaya birşeyler koymak için harcasaniz Türkiye bu hallere gelmezdi. Bunun sorumlusu, kadın açılıp saçılmasın diyenler değil. Kadın herseyini gösterebilir diyenlerdir. Bunun da bir üslubu vardır o ayrı mesele, videodaki durum o üsluba uymuyor

Hayır onlara göre biz köleyiz, kadın çıplak gezebilir ama biz bakmamalıyız, bu ülke özgür bir ülke ama sen kafanı eğerek yürümek zorundasın pis yobaz... :D
ismetsahan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al