PTmaster :
Öncelikle bir kızın açık giyinmesine tepki gösterilmesini savunan zatların savunmalarına "şiir" demek, şairlere hakaret sayılır.
Aynı şekilde baş örtüsü takanlar hakkında ayrımcılık içeren ve hakkında edepsiz olarak belirtilen yazıları yazanların kendileri edepsizdir.
Hiçbirimiz ne bir bayanın mini etek giymesini ne de baş örtüsü takmasını sorgulayacak bir hak ve hadde sahip değiliz.
Bu hak ve haddi kendilerinde görenlere ise cahil diyoruz. Bu konuyu insanların nasıl giyindiği ele alınarak din üzerinden
yorum yapılması amacıyla açmadım. Bu yaşanan çirkin olayı gözler önüne sermek istedim.
WmOptimize :
Dinine gerçekten bağlı olan insanlar, sizin yarı çıplak olarak tabir ettiğiniz insanlar karşısında ahlaki değerlerinden zerre
kaybetmezler, etkilenmezler. Hele ki diğer insanların nasıl giyindiğine bakıp kendi dinleri üzerinden gözle görülür bir
sorgulama, yorum yapmazlar.
"Hocam %95'i Müslüman olan bir ülkede karşımızdaki hakkında hüsn-ü zan yapmak o kadarda zor değil
Hee olur da Müslüman değilse (ALLAH(c.c.) cümlemizi muhafaza eylesin.) o zaman bize tebliğ düşer anlatmak
bizden hidayet ALLAH(c.c.)tan. Bizim ahlaka uyum göstermeyen hanım veya beylerimize karşı yapacağımız tavır güzelce
uyarmaktan yani EMR-İ Bİ'L-MA'RUF NEHY-İ ANİ'L-MÜNKER başka bir şey değildir."
hafselkarayel / WmOptimize :
Öncelikle Türkiye'nin %95'ine müslüman demeniz beni güldürdü, ama keşke dediğiniz gibi olsaydı.
Eğer o hanımefendiyi tanımıyorsanız, hangi dine mensup olduğunu ya da olmadığını da bilmiyorsunuz demektir.
Ki videodaki üniversiteli bayanlar Kazakistanlı, Türk bile değil. Onu geçtim, "sen bunlarla kaza yaparsın" gibi çirkin ithamlarda
bulunan bu zat, o bayanları daha tanımıyor bile, ki tanısa da bu olaydaki o zatın savunulacak hiçbir tarafı yok.
Netice olarak:
Arkadaşlar, dediğim gibi; Ben bu konuyu insanların nasıl giyindiği ele alınarak din üzerinden
yorum yapılması amacıyla açmadım. Bu yaşanan çirkin olayı gözler önüne sermek istedim.
İnsanların giyinme tarzı hakkında istediğinizi düşünebilirsiniz, ancak düşündüğünüz şeyler,
insan hak ve hürriyetini zedeler nitelikteyse herkesin olduğu bir yerde ifade edemezsiniz.
Burada kimse kimseye kin gütmesin. Aramızda cahil arkadaşlar var, ve herkes kültürlü olmak,
sizin okuduğunuz kitabı okumak, sizin gördüğünüz eğitimi görmek zorunda da değil.
Ben insanımızın istatistik olarak çoğunlukla iyi niyetli bir toplum olduğuna inanıyorum.
Cahil olmak suç değildir, hakkında cahil olunan bir konu hakkında fikir sahibi olup bu fikirleri
birey veya toplumu değiştirmek amacıyla kullanmak suçtur. Ancak bunu farkında olmadan yapanlarda var,
hiç kimsenin kalp ve beynini okuyamayız. Lütfen, kimse kimseye kin gütmesin, nefret beslemesin.
İyi forumlar.