mehmetmasa adlı üyeden alıntı

İyiki de üniversiteye gitmişim. Üniyi izmirde ege üniversitesinde okuyorum ilk geldim tek başıma eve çıktım evin kirasını, giderlerin hepsini tek başıma yönetmeye başladım sorumluluk edinmek çok farklı birşey kesinlikle yapılması gereken birşey ( Derslere kendin kalkmaktan, bulaşık, çamaşır, yemeğine kadar).
2-3 ay tek yaşadıktan sonra ev arkadaşı geldi yanıma senden farklı düşünen farklı görüşlere sahip ailenden olmayan birisiyle ev arkadaşıyım. İnsanların gelişimini sağlayan şeylerden biridir budur başka görüşlere saygı duyma başka düşüncelerden bir şeyler öğrenmek...
Şuan benden 6 yaş büyük ev arkadaşımda var aynı yaşta olduğum ev arkadaşımda çok iyide geçiniyoruz. Üniversitenin insana kattıkları anlatılamayacak şeyler 98'liyken 90-93lülerle arkadaş olup onlardan birşeyler öğrenmek başka bir yerde sana nasip olmaz.

Üniversitede ki hocaları, eğitimi boş verin size insanları bir şeyler öğretecek. İstanbul, İzmir gibi yerlerde okumanı tavsiye ederim büyük şehir olsun

18 yıldır istanbuldayım. Yeri geldi ailemden hiç para almayıp ayı geçirdiğim oldu. Yeri geldi başka illerde tek başına yaşadığım da oldu. Kısacası sorumluluk duygusu küçüklükten beri mevcut. Semtim dolayısıyla çevrem kalabalık ve yeri geliyor 25 yaşında arkadaşım da oluyor, 16 yaşında arkadaşımda. Aslında bakarsanız farklı kültürlerle yaşamayı, farklı yaş grupları ile arkadaşlık yapmayı, sorumluluk duygusu ve kendi ayaklarının üzerinde durma duygusunu elimden geldiğince tattım. Dedikleriniz ve değindiğiniz noktalar çok güzel. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.