Bir kaç alıntı yapmak istiyorum;

“Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!”

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.”

“Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Çarşaf içinde, peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadınını artık tarihlerde aramak lazım gelecektir. Türk kadını, evdeki medeni konumunu yetki ile işgal etmiş, iş hayatının her aşamasında başarılar göstermiştir. Siyasi hayatla, Belediye seçimleriyle tecrübe kazanan Türk kadını bu sefer de milletvekili seçme seçilme suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor. Medeni memleketlerin birçoğunda, kadından esirgenen bu hak, bugün Türk kadınının elindedir ve onu yetki ve liyakatle kullanacaktır.”

Arkadaşlar her konuda parmak ile gösterdiğiniz kişilerin sadece size uyan sözlerini kullanmayın. Yani kısaca konuşmayın, rahmetliyi biraz anlamaya çalışın.
Hadi onu geçtim atalarınızın Türklüğünü unutmayın. Veya size at, avrat pusat mı demeliyim ?
Nerede kaldı sizin terbiyeniz ? Nerede görülmüş bir ailenin direği olan çınarına, çomar denildiği ? Büyükleri elinden, küçükleri gözünden öpmeyi ne zaman unuttunuz ? Bu kadar mı meyillisiniz dahili bu kadar bedhah varken harici olmaya ? Lale devrini bu kadar mı özlediniz ?

//

Sizler için yazdığım yorumun akabinde kendim için yazacağım ve içimde kalsın istemiyorum;
Her ne kadar çağdaş, okumuş, gün görmüş veya kendinizi ne görüyorsanız o olun, özellikle bu vasıflara sahipseniz (ki sahip olmasanız bile) bile kimseyi cahillikle yargılayamazsınız. Pardon ama 2018 ile de bağdaştıramazsınız. Dersiniz ki 2019'da bu kadar nitelikli mezun, 20xxde uzay'da üst falan ha ona eyvallah.
Video'da ki zat hangi koşullarda büyümüş, ne görmüş, ne yaşamış ne kadar bilginiz mevcut ? Veya kendini geliştirememesinin sebebi/sebepleri nelermiş? Okuduğunuz, sizi nitelikli kılan bölümünüz veya havanız neyse ezberle/sınav geç'ten ibaret edilmiş bir kavram mı ? Yoksa özel kolejleri, yurt dışı üniversitelerle takip eden baba parası mezuniyeti mi ? Vaktinde niye şuan ki gibi okullar yokmuş ? Varmışta bu adam mı gitmemiş ? Kendini mi geliştirmemiş ? ( Hoş şimdi her yer üniversite ama neyime.. )

Amca'ya kesinlikle katılmıyorum kadınlar ki, bizim başımızın tacıdır o şekilde muamele kesinlikle edilmemelidir. Lakin diğer taraftan düşünüyorum bu acaba cidden şoförün yetkinliğini ve dikkatini kaybettirip kazaya sebebiyet olabilir mi ? Bu tarz bir durum ile karşılaşsam evet tepkim olurdu, amca gibi olmasa da.

Yıl olmuş 2018 ve cahillik, yobazlık, çomarlık yarı çıplaklıkla aşılan bir durum olmadığını bilmeniz lazım. Çıplak doğuyoruz dimi sonuçta ?