lostyazilim

İstanbul LGBTT Yürüyüşü

13 Mesajlar 2.327 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

taspinardizayn taspinardizayn Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 52 / 29
  • Ticaret 7, (%100)

urungu adlı üyeden alıntı

”Derdi veren Allah, devasını da vermiş, devasız dert yaratmamıştır. Yalnız ölüme çare yoktur.” Hadis-i Şerif [Taberanî]

Kainatta herşey kusursuz yaratılmışken bunlar unutuldumu acaba?

Urungu, dini açıdan olumlu yada olumsuz bir şey demiyorum. Şuan bu ülkede alkolde kullanılıyor, zinada yapılıyor, bir sürü günahta işleniyor. Bu insanların yaptıkları mı batıyor insanlara?

Kesinlikle sizin savunduğunuz olay dini bir şey değil. Bu kültürel bir olaydır. Dinimizde domuz eti haram kılınmışken kültürümüz gereği domuz eti yemeyiz biz. Fakat zina ve alkolde aynı şekilde haram kılınmışken alkol kullanan ve zina yapan insanlar hiçte azınlık değiller ve binlerce yıldır kültürümüzde vardır.

Bu konuya da dini açıdan bakmak biraz terbiyesizlik olur çünkü bu onların Allah ile kendi aralarında ki mesele. Biz sadece bu insanlara sanki suç işliyorlarmış, sanki insanlara zarar veriyorlarmış gibi düşünülüp onlara zarar verilmesine karşı çıkıyoruz.

Ki bebek katillerine, mehmetçiğe gözünü kırpmadan kurşun sıkan "İnsanlara(!)" bile hoşgörü ile yaklaşılan bu devirde bence bu insanlar sonuna kadar özgürlüğü hakkediyorlar.

wmaraci
reklam

urungu urungu Yalnızlık Senfonisi Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 9 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
''Yemin olsun ki sizi biraz korku , biraz açlık , mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz noksanlanlaştırmak suretiyle imtihan ederiz''(Bakara, 2/1559)

Başka hadisler ile devam etmek isterim ama sen yazdıklarımı tam anlamadan yorum yazıyorken bunun gereği yok gibi.

taspinardizayn taspinardizayn Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 52 / 29
  • Ticaret 7, (%100)

urungu adlı üyeden alıntı

''Yemin olsun ki sizi biraz korku , biraz açlık , mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz noksanlanlaştırmak suretiyle imtihan ederiz''(Bakara, 2/1559)

Başka hadisler ile devam etmek isterim ama sen yazdıklarımı tam anlamadan yorum yazıyorken bunun gereği yok gibi.

ben olaya bütün açılardan bakmak isterken sen sadece tek bir yönden bakıyorsun. Bir gün insanlar dini kullanıp karşına sen uzun saçlısın vurun kellesini, sen açık tenlisin asın bunu derse sen bu insanların halini ancak böyle anlayabilirsin.

Ayrıca sen şuan hadislerden, ayetlerden örnek verirken bir hata yapıyorsun. Bu insanları ne olursa olsun ötekileştiriyorsun. Hani hoşgörünüz? Ben bunu çok defa söylüyorum ama yine söyliyeceğim; Bu insanların kimse zararı var?

Ek Olarak: Arkadaşlar herkes düşüncelerini söylerse çok sevinirim. Çünkü bu ufak çapta bir araştırmadır

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al