Askerliğimi yaptım ben evladım. Hiç patates veya soğanda soymadım o devir çok geri de kaldı önemli olan temel eğitimdir ha tesbihtende nefret ederim ahkamda kesmiyorum bu kafa ile olası bir savaşta eli silah tutmamış biri olaraktan düşmana muz atarsın artık gerçi kime ne anlatıyorum ben.
Gerçekten günümüzde bir savaş anında Kurtuluş Destanı'ndaki gibi eline silah verip koş hadi bakalım "EVLADIM" diye emir mi verecekler sanıyorsun sen gerçekten? Komik doğrusu. Gören de Cem Yılmaz'ın dediği gibi askerlikte eline silah veriyorlar ateş ede ede gezdin sanar. Atış talimini kaç defa yaptığını da iyi biliyorum, o nöbette verilen silahların boş olduğunu da biliyorum. Vasıfsız 1000 birim asker olacağına 100 birim vasıflı asker olsun geri kalanlar da teknolojiye yönelsin. Gelişmiş ülkelerde artık durum bu. Ha eğer hala işlerin böyle çözülmeyeceğini düşünüyorsan bırakalım kalemi kağıdı hepimiz asker olalım madem? Topluca işgal falan ederiz bir yerleri. Malum tarih M.Ö 200'ler falan ya hani. Okuduğun kitaplardan tarihini, kültürünü öğren. Gidip oradaki destanların gazına gelip milenyum yıllık destanları günümüzde uygulamaya kalkma. Fikir üret, icraat yap. Bu ülkenin komandoları, bordo berelileri, yiğitleri var meraklanma sen. Kısa dönem uzun dönem gelip geçici. Esas kahramanlar ömrünü adar, askerler aylarını adar. Eğer bu profesyonel sisteme ve savunma sanayii ve teknolojisine daha önceden girişmiş olsaydık bu kadar kardeşimiz, dostumuz da şehit olmazdı emin ol.