İnsanların ilgisi sürekli yeni şeylere kayıyor. Bu soruya kendi şahsi fikrim "Forumlar benim için çok daha rahat ve samimi alanlar olarak görüyorum" fakat genelin görüşü bu yönde değil gibi görünüyor. Çünkü şuanda forum sitelerinden çok sözlük sitelerine daha fazla ilgi var. İnternetin son yıllardaki modası bu. :D Aslına baktığımızda temelde ikisi de benzer şekilde çalışıyor fakat insan oğlu sürekli yeni şeylere ilgi duyduğu için temelinde forumlardan farklı olmayan ancak farklıymış gibi görünen sözlükler çıktı. Fakat bu sözlük denen sistemlerinde ben açıkçası çok tuttuğunu söyleyemem. Bir kaç lider konumdaki sözlük haricinde ve özel kitlesi olan bir kaç sözlük haricinde geriye kalanlar "spam humanbot"lar tarafından işgal edilmiş yada tamamen sessizliğe gömülmüş vaziyette. Soru-Cevap sistemleri de benzer şekilde çalışıyor diye biliriz. Burada aslında esas olan kullanıcının ısınmasını ve rahat olmasını sağlamak, bunu hangi sistemle daha iyi başarabileceğinizi düşünüyorsunuz siz? Ayrıca şöylede bir düşünceye sahibim; Sözlük yada soru-cevap sistemlerinde kullanıcıdan çok içerik ön plana çıkıyor fakat forum sistemlerinde kullanıcının ayrı bir yeri oluyor sanki. Yani kullanıcının kişiliği biraz daha ön planda gibi görüyorum.

Bu konuda size söyleye bileceğim üç fikir var.
"Modayı takiben" sözlük kurmak daha iyi gibi görünüyor.
Benim mantığım forum kur diyor.
Hiç olmadı sözlük temalı bir forum kurulabilir.

Google'a gelirsek; Arama motorları alt yapıdan ziyade bağlantılara odaklanır. Bağlantıları takip eder. İçerik çok olursa bağlantıda çok olur. Bağlantı çok olursa index sayısı da çok olur dolayısıyla.
Sözlükler index sayısı olarak daha iyiler forumlar ise içerik olarak daha iyiler.

Sözlüklerde içeriği boş bağlantılara sahip olmak normal görülebilir, her kelimeye yada her cümleye ait bir bağlantıya sahip olabilirsiniz. Forumlarda ise içi boş bağlantılar hoş karşılanmaz. Bir bağlantıya girdiği zaman insanlar orada bir şey bulmak isterler.


Açıkçası çok tartışmalı bir konu bu sorunuz. :D :D :D Ben olsaydım bende muammada kalırdım fakat teknik açıdan forum sistemlerine daha yakın olduğum için forum seçerdim galiba.