-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Dijital İşler
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir proje için forum veya sözlük açmayı düşünüyoruz.
Dar kapsamlı bir alanda (frmtr, donanımhaber vs gibi değil), tek amacın insanların karşılıklı tartıştığı, hızlıca paylaşım yapabildiği, kesinlikle hit beklentisinin olmadığı bir platform kuracağız. Sizlerden ricam hangisini denemeliyiz?
- Forum ve sözlük'ün google indexi açısından farkları nelerdir?
- İnsanlar hangisinde kendini daha rahat ve hızlı bir şekilde ifade edebilir?
Not: Yıl olmuş 2018, hala ikisi arasında mı kalıyorsun gibi bir cevap yazmazsanız sevinirim. İkisinden birini açacağız kesin olarak.
www.stratejiksozluk.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yok
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Sözlükler tartışma amacıyla konu açarken çok daha seri işlediği için sözlük derim
mxaksoy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sözlük olabilir ama forumda her türlü destek bulunur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bence forum daha samimi
Finans Haber Portalı : https://www.zompir.com/
RootFRM
Müşteri Temsilcisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
MT
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Forum daha samimi ama forumlar kullanıcıları artık o kadar cezbetmiyor bence. Sözlük demek istiyorum hocam.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bugüne kadar hep ileri denedik.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İnsanların ilgisi sürekli yeni şeylere kayıyor. Bu soruya kendi şahsi fikrim "Forumlar benim için çok daha rahat ve samimi alanlar olarak görüyorum" fakat genelin görüşü bu yönde değil gibi görünüyor. Çünkü şuanda forum sitelerinden çok sözlük sitelerine daha fazla ilgi var. İnternetin son yıllardaki modası bu. :D Aslına baktığımızda temelde ikisi de benzer şekilde çalışıyor fakat insan oğlu sürekli yeni şeylere ilgi duyduğu için temelinde forumlardan farklı olmayan ancak farklıymış gibi görünen sözlükler çıktı. Fakat bu sözlük denen sistemlerinde ben açıkçası çok tuttuğunu söyleyemem. Bir kaç lider konumdaki sözlük haricinde ve özel kitlesi olan bir kaç sözlük haricinde geriye kalanlar "spam humanbot"lar tarafından işgal edilmiş yada tamamen sessizliğe gömülmüş vaziyette. Soru-Cevap sistemleri de benzer şekilde çalışıyor diye biliriz. Burada aslında esas olan kullanıcının ısınmasını ve rahat olmasını sağlamak, bunu hangi sistemle daha iyi başarabileceğinizi düşünüyorsunuz siz? Ayrıca şöylede bir düşünceye sahibim; Sözlük yada soru-cevap sistemlerinde kullanıcıdan çok içerik ön plana çıkıyor fakat forum sistemlerinde kullanıcının ayrı bir yeri oluyor sanki. Yani kullanıcının kişiliği biraz daha ön planda gibi görüyorum.
Bu konuda size söyleye bileceğim üç fikir var.
"Modayı takiben" sözlük kurmak daha iyi gibi görünüyor.
Benim mantığım forum kur diyor.
Hiç olmadı sözlük temalı bir forum kurulabilir.
Google'a gelirsek; Arama motorları alt yapıdan ziyade bağlantılara odaklanır. Bağlantıları takip eder. İçerik çok olursa bağlantıda çok olur. Bağlantı çok olursa index sayısı da çok olur dolayısıyla.
Sözlükler index sayısı olarak daha iyiler forumlar ise içerik olarak daha iyiler.
Sözlüklerde içeriği boş bağlantılara sahip olmak normal görülebilir, her kelimeye yada her cümleye ait bir bağlantıya sahip olabilirsiniz. Forumlarda ise içi boş bağlantılar hoş karşılanmaz. Bir bağlantıya girdiği zaman insanlar orada bir şey bulmak isterler.
Açıkçası çok tartışmalı bir konu bu sorunuz. :D :D :D Ben olsaydım bende muammada kalırdım fakat teknik açıdan forum sistemlerine daha yakın olduğum için forum seçerdim galiba.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
L** P**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Şu sıralar kızlarsoruyor gibi bir site açmak çok daha mantıklı ve kullanıcı açısından bolluluk gösteriyor.
Bu iki karşılaştırma arasında ben forum derdim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
Son zamanlarda açılıp başarıya ulaşanlar genelde forumdan ziyade sözlük oluyor. Ayrıca sözlüklerde etkileşim kullanım vs daha kolay ve daha hızlı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılım Tek.
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Kişisel olarak hangi alana daha çok hakimseniz ona yönelin derim, tartışma ortamı için forum da sözlükte kullanılabilir. Sözlük yapısını sevmediğim için benim fikrim forumdan yana.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Sağlam bir ekibin yoksa, ikisinin de tutması zor hocam. Çünkü zaten tutmuş birçok forum ve sözlük var. İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçmiyor kolay kolay.
2 kişi bu mesajı beğendi.