Merhabalar,
Şu an yapım aşamasında olan sitelerimde '' Yapım aşamasında '' indexlerini kaldırıp, hız testlerine tabi tuttum.
Çift Dil - WordPress Multi-Site:
serdar.works
serdar.works/tr
Hosting lokasyonu: Türkiye ( Veridyen )
CDN Hizmeti: BunnyCDN
Tek bir Wordpress kurulumu ile hem yabancılar hem de Türkçe ziyaretçiler için ayrı ayrı görünüme sahip olan, ücretli Wordpress hizmetleri vermeyi düşündüğüm bu sitemde, tema hafif olduğu için optimizasyon pek zor olmadı ve kısa sürede %100 puana ulaşıldı. 1 ay içerisinde açmayı planlıyorum.
-
Kripto para haberler sitesi:
Hosting lokasyonu: Türkiye ( @Veridyen )
CDN Hizmeti: BunnyCDN
Bu sitemde ise yine 1-2 ay içerisinde Kripto para haberleri yayınlayacağım. Reklam koymayı düşünmüyorum, ülkemizde kripto para alışkanlığının tanıtılması ve yayılması için açacağım öncelikle.
Asıl optimizasyon konusunda zorlayan bu site oldu. Kullanıcılar için geceleri göz yormayan gece/gündüz modu, her sayfada ayrı ayrı kripto para takibi yapılabilmesi için ticker gibi js dosyaları çok fazla. Bu seviyeye getirebilmek için bir kaç ay uğraştım ama hala tam optimizasyonu bitmedi.
Site yapım aşamasında olmasına rağmen; Google analtyics, sdk.js gibi sorguları var şimdiden. Yani açıldığında da aynı hızda olacak. Tamamen hazır haliyle '' Coming Soon '' indexini kaldırıp test ettim.
Şu an kripto para sitem tüm dünyadan ortalama 2.3 - 2.5 saniyede açılıyor. Optimizasyonları tam olarak tamamlanınca, tüm dünyadan 2 saniye açılış hızına düşürmek için uğraşacağım.
EKLEME: Bu sitemin sayfa boyutu 800kb istek sayısı ise 37
-
İki sitede de tek ön görülemeyek nokta ziyaretçi yoğunluğunda nasıl tepki vereceği. Bu yüzden kullanabildiğim kadar az eklenti kullanmaya dikkat ettim.
Son olarak, bunlardan ayrı olarak Wordpress destek sitesinin de çalışmalarına başladım. Tamamen ücretsiz olarak Wordpress ile ilgili pek yaygın olmayan ipuçları yayınlayacağım. Site hızlandırma, site içi seo, AMP vs. her bir ayrıntısına kadar anlatacağım. Ve bu da hem İngilizce hem de Türkçe hizmet verecek.
Yazar ekibinde ise Themeforest'de tema satışı yapan Mısırlı bir arkadaşım ve ayrıca Wordpress hakkında özel olarak eklenti ve kitaplar yazan yine yabancı bir arkadaş da olacak. Şu an birkaç hosting ve CDN firması ile görüşüyorum. Eğer anlaşabilirsek site ziyaretçilerimize özel kuponlar olacak. Örneğin KeyCDN 5$ bakiye kodu veya DigitalOcean firması 20$ VPS bakiyesi gibi..
Sağlıcakla kalın.