Kardeşim nacizane görüşüm. Bakar bakmaz 2000 lerden kalma bir site sandım. Bir tasarımcı eli değmesi gerekiyor bence. "Color teory" diye aratın google'da size çok faydalı içerikler çıkacaktır. Onun dışında biraz daha insan psikolojisi ve davranışına odaklanirsaniz daha avantajlı bir yerleşim saglayabilirsiniz. Yukarıda da belirtilmiş mesela arama kısmı logonun orada kimse oraya mouse'u sürükleyip arama yapmaz .yani kullanıcı davranışlarını iyi analiz etmeniz lazim.
Bunlar dışında giriş yap gibi metinleri kaldırıp yerine simgeler koymanız daha iyi olacaktır. Çok fazla dikkat dağıtan gereksiz yazılardan kurtulup daha sade anlaşılır simgeler koymak daha profesyonel ve minimalist olacaktır. Öne çıkarmak istediğiniz yerleri mesela toplam ilan gibi, (daha ilgi çekici kısa isimler koyarak) öne çıkartırsınız güven oluşturacaktır psikolojik olarak. Portfolyo sitelerdeki sayaclara tekrar bakmanizi öneririm.

Bunlar dışında çok keskin bir tasarım var. Keskin tasarımlar 2000 lerde kaldı kardeşim. Daha yumuşak tasarımlar yaparsanız daha göze hoş gelen birsetler ortaya çıkacaktır. Halihazırda kurumsal siteler dahi biraz daha enerjik renkli yumuşak tasarımlara gelmiş durumdalar. Ne kadar ciddi siteler olsalar da eğlenceli bir enerjik tasarım uyguluyorlar.

Ben tasarımcı değilim (keşke olsam :) onun için çok ayrıntılı nokta atışı çözümler oneremiyorum kusura bakmayin. Yılların tecrübesi ve araştırmasıyla (teorik bilgiyle) bunları soyleyebilirim. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin