-
Üyelik
23.03.2017
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
İzmir
-
Ad Soyad
M** E**
-
Mesajlar
142
-
Beğeniler
36 / 29
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar,
child tema kullanımında style.css ve function.php üzerindeki değişiklikler child tema üzerinde yapacağız güncelleme geldiğinde ana temamıza sıkıntı olmadan güncellenecek. ancak kafama takılan misal page-my-account.php dosyası var kullanıcı işlemleri ile ilgili kodlar var ve ingilizce bunların çevirisini nasıl yapmamız doğru olur child tema kullanımında?
Ya da bir dosyaya dinamik değiştirilebilir resim ekleyeceğiz kod müdahalesi yapmak gerekiyor bu müdahaleyi direkt dosyadan yaptık diyelim tema güncellemesi geldiğinde eskiye dönebilir burada nasıl bir çözüm yoluna gitmeliyiz acaba?
Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var teşekkürler iyi çalışmalar
mxaksoy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
23.03.2018
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
M** A**
-
Mesajlar
1358
-
Beğeniler
482 / 344
-
Ticaret
3, (%100)
Child tema zaten ana temayı çağırır.
-
Üyelik
28.02.2018
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
Konum
Diğer
-
Ad Soyad
A** K**
-
Mesajlar
3292
-
Beğeniler
1797 / 1799
-
Ticaret
20, (%100)
Merhaba,
Eğer tema çevirisinden bahsediyorsanız, bunun için için Loco Translate eklentisini kullanabilirsiniz. Fakat bu Loco eklentisiyle çeviri yaptıktan sonra, .po ve .mo dosyalarının yedeğini her ihtimale karşı almayı unutmayın, bazen güncellemeden sonra kaybolabiliyor. Bu durumda hemen .po ve .mo dosyalarını languages klasörüne yükleyerek çeviriyi tekrar getirebilirsiniz.
Sadece çeviri değil, kodlarda da değişiklik yapacağım diyorsanız eğer; biraz kod bilgisi gerekiyor bunun için. Mesela header.php 'ye bir şey eklemek için, bu kodu belli komutlarla functions.php 'ye eklemeniz gerekiyor. Sunucunuz otomatik olarak o kodu header.php 'ye aktarıyor.
Veya kod düzenleme eklentileri var, eğer bulamazsanız bakabilirim sizin için. Bu eklentiler ise direk tema ve eklentilerde düzenleme yapabilmenizi sağlıyor ve güncellemede de değişikliklerinizi koruyor. Fakat eklenti kullanımı sunucunuza yük bindirebilir bunu da belirteyim.
Üçüncü olarak, hiç child theme kullanmadan da functions.php 'ye değişiklikler uygulayabilirsiniz. Bunları uygulayabilmek için Code Snippet eklentisi yüklemeniz gerekiyor. Hafif bir eklenti ben bir zararını görmedim. Olumlu yanı; eklediğiniz kodları tek tek isimlendirebiliyorsunuz sonradan hatırlayabilmek için.
Alternatifleriyle anlatmaya çalıştım umarım sorunuza yanıt olmuştur.
-
Üyelik
28.02.2018
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
Konum
Diğer
-
Ad Soyad
A** K**
-
Mesajlar
3292
-
Beğeniler
1797 / 1799
-
Ticaret
20, (%100)
Birde bazı php dosyaların aynısını child temaya olduğu gibi kopyalayıp değişiklik yapabilirsiniz. Böylece child temaya kopyaladığınız dosya ana temadaki dosyanın üzerine yazılmış olacak diye biliyorum.
Bu yöntemi hiç denemedim ama olduğunu biliyorum. Ama bunu yaparsanız tema güncellenince, orjinal dosyada değişiklik olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Pek bir anlamı kalmıyor yani.