Dün çeyrek altın aldım söylemesi ayıp. Kuyumcuyla dolar hakkında da sohbet ettik. Kısa ve uzun vadede doların durumu ne olur, daha da yükselir mi sizce dedim? Düşmesi için bir neden yok, kimse de düşmesini beklemiyor zaten dedi.
Valla ayıptır söylemesi geçen sene başından beri ben de 10k dolar kastım :) hala duruyor. 3.70ken almaya başladım. Hedefim 100 bin Türk lirasına ulaşmak peşinat verip ev alayım diyorum. Ek olarak dolar şu saatten sonra düşmez hocam. Bir ütopya bu. Yani şöyle diyeyim sene sonu dolar beklentisi 4.83 müş oysa dolar şu an 4.83 ü geçmiş durumda zaten. Bu demek oluyor ki sene sonu 5leri göreceğiz. Bir sonraki sene 6 7 olur. Böyle yavaş yavaş alışacağız. Yavaş yavaş fakirleşeceğiz. Dolar 3ten 4 sonuna geldi alışmadık mı?
Sorun doların fiyatı değil sorun aynı oranda maaşların artmaması kazancın artmaması dolar bilmem kaç japon yeni ama adamların kazancı da çok günlük 10 dolara akşama kadar çalışan arkadaşlarım var afrika da gibiyiz
Hocam enflasyon yüksek olup alım gücü düştükçe isterse 10k olsun maaşını hiç hissedemezsiniz bunu. Alım gücü çok yüksekse 2k 3k bile yetebilir.
Batıyoruz yani :/
Sene sonu beklentisi dolar için 4.83 müş. Oysa dolar şu an zaten 4.83 ü geçmiş durumda ordan hesap edin.