Ağaçların köklerini kullanarak birbirleriyle iletişim kurdukları konuşuluyor şu sıralar. Hayvanlar hakkında böyle bir iddia komik kalmış bunun yanında.
Elbetteki hayvanlar birbirleriyle iletişim kuruyorlar kendilerine has yöntemlerle. Örneğin bir kuş herhangi bir su kaynağı bulduğunda bu duruma has bir ses çıkararak diğer kuşlara haber veriyor. Bir çakal av sırasında takviye kuvvet için çığlık atıyor. Bir tavuk yumurtladığında bunu konu komşusuna (diğer tavuklara hava atmak için) ve sahibine haber vermek için gıdaklıyor.
Yani hayvanlar birbirleriyle konuşuyorlar elbette. Ama yaşamsal gereksinimleriyle alakalı bunlar. Yoksa aslanlar bir araya gelince "Son avdan kaldırdığımız ceylandan ne et çıktı be!" diye geyik muhabbeti yapmıyorlar tabii ki.