Bir üye daha yeni bir konuda mesaj attı ve gerçekten güzel soruydu ben de bu soru altında sizleri bilgilendirmek isterim.

Bir webmastersınız ve doğruluk payı veya teyit gibi bir site açacaksınız insanlara objektif olarak birşeyleri göstermek için.

Atıyorum A sitesi bir yalan haber paylaştı dedi ki TSK Irak'ı fethetti.
Siz bunun %100 yalan olduğunu biliyorsunuz ve fethetmediğine dair kesin kanıtlarınız var.

Kendi sitenizde eğer derseniz ki;

X sitesi YALANCIDIR veya benzeri ithamlarda bulunursanız A sitesi size çok ciddi davalar açarak üzerinize gelebilir. Sizin bu tür durumlarda yapmanız gereken şudur;

X sitesinin şu tarihte yayınladığı habere göre elimizdeki kanıtlarla karşılaştırdığımızda bu haberin asılsız olduğu ortaya çıkmıştır.

Hiçbir kurum yada şirkete veya bireye herhangi bir hareket veya olayından dolayı sıfat yapıştıramazsınız. Peki oran verebilir misiniz;

X sitesinin kaç tane haberi var diyelim ki 100 tane haberi var. Siz bunları tek tek ele alır tek tek yalan doğru diye ayırır kanıtlarla beslerseniz ve 100 haberden 20 si yalan çıktı diyelim X sitesinin güvenilirlik oranı %.... dediğinizde burada bir sorun çıkmayacaktır.

Siz siz olun internet ortamında kişilere, şirketlere ve kurumlara asla SIFAT yapıştırmayın.

Bu konuyu cooper üyenin güzel sorusu üzerine açma gereği duydum