Gemi kaptanlığı her zaman dikkatimi çekmiştir. O hayatın içindeyseniz biraz bahseder misiniz;
Özel hayatınız nasıl?
Yüzme bilmeden bu işi yapan var mı?
Sürekli seyahat halinde misiniz karaya ne zaman çıkıyorsunuz?
Kazancınız ortalama nasıl?
Gemi kontorlü ne kadar kolay?
Özel hayatınız nasıl?
Yüzme bilmeden bu işi yapan var mı?
Sürekli seyahat halinde misiniz karaya ne zaman çıkıyorsunuz?
Kazancınız ortalama nasıl?
Gemi kontorlü ne kadar kolay?
Öncelikle merhaba, şuanda 28 yaşındayım ve daha yeni yeni terfi oluyorum diyebilirim. Çünki bir gemi kullanmak birde ben uzun yol kaptanlık bölümündeyim.
Özel hayatım'a gelirsek ne yazıkki düzene oturmuş bir hayatım yok malesef. Genelde 3 ay civarı seferde olup 2 ay izin kullanılıyor bu 3 ay süreçte seferdeyken her zaman aynı kişileri görüyorsun genelde bir yük gemisinde uzun yol için 20-30 kişi bulunmakta. Şuanda nişanlınıcam önümüzdeki ay tekrardan sefere çıkıcam ama şunu söyliyebilirim Gemi Kaptanı olmak istiyorsan evlenmek 2. adımda kalıyor bunu erkekler için söyliyebilirim dışarıdan her zaman algı oluşmuş gemi kaptanları için bu yüzden evlenmekte zor açıkçası.
Sürekli olarak seferde değilsin tabi ama hayatın yarısını seferde geçiriyorsun 1 yılda ortalama 3 belki 4 defa sefere çıkıyorum bazende bu durum 2'ye düşebiliyor.
Genelde 3 Ay seferde oluyorum 2 ay dinleniyorsun.
Kazanca gelirsek kimse inkar edemez maaşlar gerçekten iyi fakat bu çalıştığın veya bağlı olduğun şirkete kullandığın gemisine göre değişmektedir. Kişisel söyliyecek olursam şuanda daha yeni 2. Kaptana terfi oldum ve dolarla maaş aldığımız için şuanda gerçekten iyi. Açık konuşmak gerekirse 2.Kaptan maaşlar benim bağlı olduğum şirkette 9.000USD tabi bu kullandığın gemiye ve edindiğin tecrübeye göre değişir.
Yüzme konusuna gelirsek, can yeleğiyle su korkun olup olmadığına bakılıyor,yani can yeleğiyle havuza atlaman gerekiyor.Kilo konusunda sağlık yönetmeliğini inceleyebilirsin...
Gemi kontrolü hemen direkt sana verilmiyor tabikii, bunun üniversitede defalarca eğitimlerini alıyorsun ilk işe başladığında 4.kaptan olarak başlıyorsun zaten zamanla anlıyorsun diyebilirim çok zor birşey değil. Başka sorun varsa buradayım.
Bu arada bunlar uzun yol gemi kaptanlığı için geçerli.